Çeyrek altın bugün ne kadar? 18 Mayıs 2020 güncel altın fiyatları

Gram altın 384 lira, çeyrek altın 631 lira, Cumhuriyet altını ise 2, 517 lira seviyelerinde işlem görüyor. Altın fiyatlarında son durum nasıl? Çeyrek altın fiyatı ne kadar?

Çeyrek altın bugün ne kadar? 18 Mayıs 2020 güncel altın fiyatları

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 384 liradan işlem görüyor.

Cuma günü, dolar kurundaki düşüşe karşın altınının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 386,8 liradan tamamladı.

Yeni haftaya da değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, 384 lira seviyesinde seyrediyor. Aynı dakikalarda 631 lira, Cumhuriyet altını da 2.517 liradan satılıyor.

FED'İN UYARISI SONRASI 7 YILIN ZİRVESİNDE 

fiyatları, Fed'in hisse senedi ve varlık fiyatlarının corona virüsten dolayı ciddi darbe alabileceğini kaydetmesi ve ekonomik toparlanma sürecinin gelecek yılın sonuna kadar uzayabileceği uyarısının ardından yedi yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı. Ons altın 1.762,7 dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda 1.738,49 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD'de geçen hafta açıklanan negatif veri setinin ardından, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın da hafta sonu yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle ekonomik toparlanmanın gelecek yılın sonuna kadar uzayabileceğini belirtmesinin, altının onsunda yükselişi desteklediğini söyledi.

Bugün veri gündeminin zayıf olduğunu, Covid-19 salgını ve karantina tedbirlerinin gevşetilmesine ilişkin haber akışının takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.785 doların gündeme gelebileceğini, gram altında ise 385-395 bandının izleneceğini bildirdi.

ÖZEL OKULLAR ÜCRET İADE EDECEK Mİ?

Sayfa Yükleniyor...