Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 17 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 17 Ocak 2022 güncel çeyrek altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 17 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları

fiyatları, yatırımcıların para politikasının yakında sıkılaşacağına ve Omicron varyantının küresel büyümeye yarattığı risklere odaklanmasıyla yeni haftaya dalgalı bir seyirle başladı.

Yeni haftaya yatay bir seyirle başlayan gram altın, dolar/TL'nin 13,54 civarında seyretmesiyle 786 lira civarında bulunuyor. Çeyrek altın 1.290 lira, Cumhuriyet altını ise 5.255 liradan satılıyor.

Ons altın geçen neredeyse 1.830 dolara kadar ulaştıktan sonra kazançlarının bir kısmını silerek haftayı 1.816 dolardan kapatmıştı. Yeni haftaya dalgalı bir seyirle başlayan değerli metal, sabah saatlerinde 1.821 dolar civarında işlem görüyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl 4 kez faiz artırımına gideceği ve ilk adımı mart ayında atacağı beklentilerinin güçlenmesinin altının ons fiyatında oynaklığı artırdığını, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına ilişkin haber akışının da gündemdeki yerini koruduğunu söyledi.

Bugün zayıf veri gündemi ve ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle varlık fiyatlarında sakin bir seyrin öne çıkabileceğini aktaran uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 doların kritik direnç konumunda olduğunu, düşüşlerde ise 1.790 doların destek olarak öne çıkabileceğini bildirdi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...