Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? 25 Aralık 2020 güncel altın fiyatları

Gram altın 454 lira seviyelerinde işlem görüyor. Çeyrek altın 749 lira, Cumhuriyet altını 3.058 liradan satılıyorÇeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 25 Aralık 2020 anlık ve güncel altın kuru fiyatları...

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? 25 Aralık 2020 güncel altın fiyatları

son on senedeki en iyi yıllarından birini bitirmeye hazırlanıyor, sene başından ağustosa kadar corona virüs salgınının yarattığı belirsizlikle birlikte yüzde 36 seviyelerinde değer kazandıktan sonra düşüş eğilimine girmişti. Bu eğilime rağmen altın sene başından bu yana yüzde 24 civarında yükselerek bu seneyi son on yıldaki en büyük kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Bugün altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 453,8 liradan işlem görüyor.

Dün, dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,6 altında 452,8 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 453,8 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda 749 lira, Cumhuriyet altını da 3.058 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, ABD ve Avrupa piyasalarının Noel tatilinde olması nedeniyle sınırlı işlemlerle, önceki kapanışın yüzde 0,6 altında 1.861 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Avrupa Birliği ile İngiltere'nin Brexit sonrası ticari ilişkileri belirleyecek anlaşma müzakerelerinde uzlaşmaya varmasıyla küresel piyasalardaki risk algısının görece azaldığını, bu durumun da altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Bugün, veri takviminin sakin olduğunu kaydeden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.880 doların direnç, 1.840 doların destek konumunda olduğunu ifade etti.

YENİ GÜVENLİ LİMAN BİTCOİN Mİ?

Sayfa Yükleniyor...