Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 28 Ağustos 2020 güncel çeyrek ve gram altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 28 Ağustos 2020 anlık ve güncel çeyrek altın fiyatı... Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 460 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 758 lira, Cumhuriyet altını 3.109 liradan satılıyor.

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 28 Ağustos 2020 güncel çeyrek ve gram altın kuru fiyatları

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 459,3 liradan işlem görüyor.

Dün, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, günü önceki kapanışın yüzde 1,4 altında, 456,3 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde 460 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 758 lira, Cumhuriyet altını da 3.109 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.961 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, dün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole toplantısındaki güvercin açıklamalarının altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Bugün ABD'de öncü dış ticaret göstergeleri ile kişisel tüketim harcamaları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin izleneceğini belirten analistler, yeni tip corona virüs tedavisine ilişkin haber akışı ve jeopolitik gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 doların destek konumunda bulunduğunu, 1.980 dolar seviyesinin ise direnç olarak öne çıktığını ifade etti.

VİDEO: FED'İN MESAJLARI PİYASAYI NASIL ETKİLEDİ?

Sayfa Yükleniyor...