Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 24 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 24 Ocak 2022 güncel çeyrek altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 24 Ocak 2022 güncel altın kuru fiyatları

fiyatları, yatırımcıların Fed'in faiz artırımlarına odaklanmasıyla yatay bir seyir izliyor. 

Gram altın, geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yüksek seyre rağmen dolar/TL'deki dalgalanmadan etkilenmişti. Yeni haftaya da dolar kurundaki yükselişi takip ederek başlayan gram altın, pazartesi günü 789 lira seviyesinde bulunuyor.

Çeyrek altın 1.295 liradan, Cumhuriyet altını da 5.275 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, geçen haftayı yüzde 0,9'luk yükselişle 1.874 dolardan tamamlamasının ardından bugün de yüzde 0,2 değer kazancıyla 1.839 dolar seviyelerinde bulunuyor.

GÖZLER FED'İN KARARINDA

Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) salı ve çarşamba günü toplanarak ocak ayı için faiz kararını açıklayacak.

Uzmanlar, jeopolitik riskler ve enflasyon endişelerinin küresel çapta risk algısını etkileyen temel faktörler olmaya devam ettiğini belirterek, çarşamba günü gerçekleştirilecek ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde yatırımcıların temkinli bir duruş sergilediğini ve varlık fiyatlarında yön arayışının öne çıktığını söyledi.

Bugün Euro Bölgesi ve Almanya'da hizmet ve imalat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin izleneceğini aktaran uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 dolar ve 1.790 doların destek, 1.870 doların ise direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...