Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 28 Kasım 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 28 Kasım 2022 güncel çeyrek altın kuru fiyatları...

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 28 Kasım 2022 güncel altın kuru fiyatları

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 1.055 lira seviyesinde işlem görüyor.

Cuma günü, yatay seyreden altının gram fiyatı, günü 1.052 liradan tamamladı.

Çeyrek altın 1.728 lira, Cumhuriyet altını da 7.137 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı 1.761 dolardan işlem görüyor.

DOLAR TALEBİ EMTİA FİYATLARINI BASKILIYOR

Analistler, Çin'de "sıfır Covid-19" politikasına karşı protestoların ülke geneline yayılmasıyla ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri arttırırken, dünya genelinde risk algısının yükselmesine sebep olduğunu bildirdi.

Risk algısının, küresel dolar talebini artırdığını ve emtia fiyatlarını baskıladığını aktaran analistler, bu hafta ABD'de açıklanacak iş gücü verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralıktaki para politikası kararı öncesinde beklentiler üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

Para piyasalarında, Fed'in gelecek ayki toplantıda yüzde 75 ihtimalle 50, yüzde 25 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı fiyatlanıyor.

Analistler, bugünün veri gündeminde ABD'de Dallas Fed imalat aktivite endeksinin öne çıktığını ve Çin'deki protestolara ilişkin haber akşının yatırımcıların odağında yer aldığını bildirirken, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.725 doların destek, 1.775 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 28 Kasım 2022 güncel altın kuru fiyatları - 1 Çeyrek altının 3 yıllık grafiği

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Sayfa Yükleniyor...