Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 29 Aralık 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 29 Aralık 2022 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın satış fiyatları...

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 29 Aralık 2022 güncel altın kuru fiyatları

Altının gram fiyatı, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 1.087 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,28 azalışla 1.086 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 1.087 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.780 lira, Cumhuriyet altını da 7.220 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,47 azalarak günü 1.804 dolardan tamamlamasının ardından, bugün 1.806 dolardan işlem görüyor.

FED'İN 25 BAZ PUAN FAİZ ARTIŞINA GİTMESİ BEKLENİYOR

Analistler, ABD'de resesyon beklentisini güçlendiren göstergelerinden biri olan bekleyen konut satışlarındaki düşüşün 6 aydır devam etmesine karşın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarının piyasa beklentilerini aşabileceği endişelerinin fiyatlamaları zorlaştırdığını bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) şubattaki toplantıda Fed'in yüzde 71 ihtimalle 25 baz puan, yüzde 29 ihtimalle de 50 baz puan faiz artırması öngörülüyor.

Çin'in yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirlerini kaldırmasının ardından kontrolsüz şekilde artan vaka sayılarının da risk iştahını olumsuz etkilediğini belirten analistler, Noel tatilini yılbaşı tatili ile birleştiren yatırımcılar nedeniyle küresel piyasalarda hacimlerin düşük, oynaklığın yüksek olduğu kaydetti.

Analistler, bugün ABD'de haftalık işsizlik başvuruları verisinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların destek, 1.840 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Sayfa Yükleniyor...