Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? Son dakika 9 Ocak 2020 güncel altın kuru fiyatları

Altın fiyatları bugün ne kadar? Son dakika çeyrek altın fiyatı ne kadar? 9 Ocak 2020 anlık ve güncel altın fiyatları... Gram altın 293 lira, çeyrek altın 494,46 lira, Cumhuriyet altını 2031 liradan işlem görüyor. Altının onsu ise dolar kurundaki düşüşle paralel değer kaybı yaşayarak 1.548 dolarda bulunuyor.

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? Son dakika 9 Ocak 2020 güncel altın kuru fiyatları

Altının gram fiyatı dün ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları sonrası dolar kuru ile paralel olarak düşüşü ivme kazandı. Dün 309 lira seviyelerini test eden gram altın, şu dakikalarda yüzde 0,88 değer kaybı yaşayarak 293 lira seviyelerine kadar geriledi.

Kapalıçarşı'da  494,46 lira, yarım altın 988,92 lira, Cumhuriyet altını 2.031 liradan işlem görüyor.

Altının ons fiyatı da dolar kurundaki düşüşle paralel değer kaybı yaşayarak 1.548 dolarda bulunuyor.

Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün akşamki açıklamaları sonrası ABD ile İran arasındaki gerilimin azaldığını belirterek, buna paralel dünya borsasında yükseliş, petrol ve nda düşüşler görüldüğünü ifade etti.

İran'ın saldırganlığına ekonomik yaptırımlar ile karşılık verileceğini dile getiren Trump, ayrıca NATO'nun Orta Doğu sürecine daha çok müdahil olmasını isteyeceğini kaydetti.

Karşılıklı askeri atakların yerine ekonomik yaptırımların gündeme gelmesi ve NATO vurgusu ile diplomasinin geri geleceğinin anlaşılmasının, piyasalarda iyimserliği artırdığını dile getiren analistler, Türk lirası varlıklarındaki pozitif seyrin devam etmesinin beklenebileceğini söyledi. 

VİDEO: 2020 YILINDA YATIRIM SEPETİNDE NELER OLMALI? (UZMAN TAVSİYELERİ)

Sayfa Yükleniyor...