Çeyrek altın fiyatları kaç TL? (17 Haziran 2021 altın fiyatları)

Altının gram fiyatı 500 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 818 lira, Cumhuriyet altını 3.337 liradan satılıyor. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 17 Haziran 2021 anlık ve güncel altın fiyatları...

Çeyrek altın fiyatları kaç TL? (17 Haziran 2021 altın fiyatları)

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.

TCMB, politika faizi olarak belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19'da tutma kararı aldı.

Ekonomistler de faizde değişiklik olmasını beklemiyordu. , Fed’in tahminlerindeki değişiklikler ve Powell’ın açıklamaları sonrasında 8 Ocak'tan bu yana en büyük günlük düşüşü kaydederek mayıs ayındaki kazançlarının büyük bir kısmını geri verdi.

GÜNCEL

Küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki yükselişle beraber haziran başında tüm zamanların zirvesi olan 534 TL'ye yakın bir seviyede bulunan gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar/TL’deki yükselişle kayıp yaşayarak 500 TL'ye kadar geriledi.

Mart ayında 1.700 doların altına inerek bu yılın en düşük seviyelerini gören , nisan ve mayıs ayını kuvvetli yükselişler ile kapatmıştı. 

Fed’in tahminlerindeki değişiklikler ve Powell’ın açıklamaları sonrasında 8 Ocak’tan bu yana en büyük günlük düşüşü kaydeden ons altın, perşembe günü 1.797 dolar civarında işlem görüyor.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...