Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?(6 Şubat 2020 anlık ve güncel altın fiyatları)

Çeyrek altın 532 lira seviyelerinde. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 26 Şubat 2020 anlık ve güncel altın fiyatları...

Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?(6 Şubat 2020 anlık ve güncel altın fiyatları)

ın gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 326,29 liradan alıcı buluyor.

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel gün içinde 319,4 liraya kadar gerileyen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,8 düşüşle 323,7 liradan tamamladı.

Bugüne değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, saat 13.43 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 325,2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da 533 lira, Cumhuriyet altını da 2.193 liradan satılıyor.

Dün, 1.627 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatı, bugün Asya piyasalarında önceki kapanışa göre yüzde 1 artışla 1.648 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dün corona virüs (Covid-19) için aşı ve tedavi konusunda ilerlemeler kaydedildiği yönündeki haberlerin etkisiyle altının ons fiyatında sert düşüş yaşandığını ancak Asya piyasalarında tekrar yukarı yönlü hareketlerin görüldüğünü ifade etti.

Virüsün Güney Kore, İran ve İtalya gibi ülkelerde etkisini göstermesi sonucu artan risk algısı nedeniyle altın fiyatlarında sert hareketlerin yaşandığına işaret eden analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.660 doların direnç, gram altında ise 320-333 lira bandının izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal'ın, dünkü konuşmasında, enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerektiğine işaret ettiğini anımsatarak, bugün de Para Politikası Kurulu toplantı özetinin takip edileceğini bildirdi.

VIDEO: İNTERNETTEN ALTIN ALACAKLAR DİKKAT

Sayfa Yükleniyor...