Çeyrek altın ne kadar? (10 Mayıs 2018 altın fiyatları)

Türkiye'de yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçlarının başında gelen altında gram fiyatı dün 184,2 lira ile rekor kırdı. Bugün ise, güne düşüşle başlamasının ardından 180,6 lira seviyesinde dengelendi. Çeyrek altın 297 lira ve Cumhuriyet altını 1.210 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın ne kadar? (10 Mayıs 2018 altın fiyatları)

Türkiye'de yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri olan altında gram fiyatı dün 184,2 lira tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Bu yıla 158 lira seviyesinden başlayan gram altın, altının ons fiyatı ve döviz kurlarından bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izlerken, rekorlarına da yenilerini ekledi.

Gram altın, İran ile ABD arasındaki gerginliklerin etkisiyle değer kazanan dolar kurundan bulduğu destekle dün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 184,2 lirayı gördü.

Yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam eden gram altın, yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 14 getiri sağladı.

"DOLARDAKİ YUKARI HAREKET, ALTININ GRAM FİYATININ YÜKSELMESİNDE ETKİLİ OLDU"

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan, ons altında global bazda tepki çabaları ve dolar kurunun günden güne hareketlilik kazanmasının gram altının değer kazanmasına yol açtığını söyledi.

Erkan, son günlerde dolar kurundaki yukarı hareketin oransal olarak baskın gelmesinin altının gram fiyatının yükselmesinde etkili olduğunu ifade etti.

Altının gram fiyatında 182,25-184 lira bölgesi üzerindeki kalıcı hareketlerin, yukarı yönlü trend beklentilerinin daha da güçlenmesine neden olacağını vurgulayan Erkan, bu durumun altının gram fiyatında 188 ve 192,75 lira seviyelerini gündemine getirebileceğini söyledi.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 180,6 lira seviyesinde dengelendi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 297 lira, Cumhuriyet altını da 1.210 liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,1 değer kazancıyla 1.314 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlar, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 3, dolar endeksinin ise 93 seviyesine yükselmesinin altının ons fiyatını baskılamaya devam ettiğini söyledi.

ABD'de dün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) nisanda yıllık bazda yüzde 2,6 ile beklentinin altında kaldığını anımsatan uzmanlar, bugün de ABD'nin enflasyon verisinin takip edileceğini bildirdi. 

Uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.306 doların destek, 1.317 doların ise direnç konumunda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yurt içinde döviz ve altının gram fiyatı dün tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu sebeple piyasalarda tansiyon tam olarak düşmedikçe altının gram fiyatında yükselişlerin ne kadar daha süreceğini tahmin etmek zor. Ancak döviz kurlarında yaşanan agresif yükselişleri sağlıklı bulmadığımızdan kısa vade için bu seviyelerin kalıcı olmayacağını öngörüyoruz. Döviz kurları ve altının gram fiyatında sert düşüşler bizim için sürpriz olmayacaktır. Altının gram fiyatında bugün 179-183 lira bandında işlemler gerçekleşebilir."

Sayfa Yükleniyor...