Çeyrek altın ne kadar? (13 Eylül 2019 altın fiyatları)

Altın fiyatlarında son durum nasıl? Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 13 Eylül 2019 Çarşamba gününün gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altını fiyatları ne kadar? Gram altın 274 lira, çeyrek altın 447 lira ve Cumhuriyet altını 1.830 liradan işlem görüyor

Çeyrek altın ne kadar? (13 Eylül 2019 altın fiyatları)

Düşüş eğilimini Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası da devam ettiren altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 274,2 lira seviyesinde seyrediyor.

Dün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) politika faizini 325 baz puan indirmesinin ardından düşüşü hızlanan dolar/TL günü yüzde 1,6 değer kaybıyla tamamlarken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) da mevduat faizini 10 baz puan düşürmesi sonrası altının ons fiyatı 1.520 doların üzerini test etti.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarına ilişkin olumlu gelişmelerle gevşeyen ons altın ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden dün, yüzde 1,4 azalışla 272,8 liradan kapanış yaptı.

Kapalıçarşı'da 447 lira, Cumhuriyet altını 1.830 liradan satılıyor.

Altının onsu ise önceki kapanışa göre yüzde 0,3 değer kazancıyla 1.504 dolardan alıcı buluyor.

TEMMUZ AYI CARİ DENGE AÇIKLANDI (HABERE GİT)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından temmuz 2019 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri bugün açıklandı. Cari işlemler hesabı temmuzda 1 milyar 158 milyon dolar fazla verirken, 12 aylık cari fazla 4 milyar 445 milyon dolar oldu.

Bugün açıklanan bir diğer veri olan sanayi üretimi ise temmuz ayında aylık bazda yüzde 4,3 artarken yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi.

MERKEZ BANKASI'NDAN FAİZ İNDİRİMİ (HABERE GİT)

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, dün politika faizini 3,25 puan indirerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye çekti. Merkez'in son iki toplantıdaki faiz indirimi 7,25 puanı buldu.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZLERİ SABİT TUTTU (HABERE GİT)

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise dün, euro bölgesi ekonomisini desteklemek için yeni adım attı. Faizleri indiren ECB, tahvil alımlarını tekrar başlatacağını açıkladı.

VİDEO: MERKEZ'İN İNDİRİMİ NE ANLAMA GELİYOR? (UZMANLAR YORUMLADI)

Analistler, ABD ile Çin arasında ekimde tekrar başlayacak ticaret müzakerelerinin risk algısını düşürdüğünü ve altının ons fiyatını aşağı yönlü baskılamaya devam edebileceğini söyledi. 

Analistler, bugün, yurt dışında Euro Bölgesi'nde dış ticaret dengesi, ABD'de perakende satışlar ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan ons altında 1.490 dolar seviyesinin destek, 1.525 doların direnç olarak güçlendiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...