Çeyrek altın ne kadar? (14 Ocak 2022 altın fiyatları)

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 14 Ocak 2022 güncel çeyrek altın kuru fiyatları

Çeyrek altın ne kadar? (14 Ocak 2022 altın fiyatları)

fiyatları, hisse piyasaları düşerken haftayı enflasyon sonrası kazançlarını koruyarak kapatmaya doğru ilerliyor.

Gram altın, dolar endeksindeki düşüşe rağmen dolar/TL'nin yeniden yükselmesinden destek bularak 795 lira seviyesinde işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.303 liradan, Cumhuriyet altını da 5.312 liradan satılıyor.

Ons altın, haftaya düşüşle başladıktan sonra Fed Başkanı Jerome Powell'ın salı günkü şahin açıklamaları sonrasında yükselişe geçmişti. Enflasyonun beklentileri aşmasıyla da yükselişini sürdüren , dün yüzde 0,3'lük düşüşle 1.822 dolardan kapanmasının ardından bugün yükselişe geçerek yeniden 1.826 dolar seviyelerine çıktı.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım sürecine dair her türlü açıklama ve verinin üzerinde etkili olmaya devam ettiğini belirterek, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına ilişkin haber akışının da gündemdeki yerini koruduğunu söyledi.

Altının ons fiyatında teknik açıdan 1.830 doların kritik seviye olduğunu vurgulayan uzmanlar bu seviyenin altına inilmesi halinde 1.790 doların destek, üzerine çıkılması durumunda ise 1.870 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Uzmanlar, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında İngiltere ve ABD'de sanayi üretimi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini kaydetti.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...