Çeyrek altın ne kadar? (22 Ocak 2018 altın fiyatları)

Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yatay seyirle başlamasının ardından 163,2 lira seviyelerinde dengelendi.

Çeyrek altın ne kadar? (22 Ocak 2018 altın fiyatları)

Cuma günü, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kazançlarının etkisiyle alışağırlıklı bir seyir izleyen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,37 yükselişle 163,2 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününe yatay seyirle başlamasının ardından 163,2 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da  268 lira, Cumhuriyet altını da 1.092 liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,17 düşüşle 1.330 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önceki gün 'e Zeytin Dalı Harekatı başlattığını anımsatarak, bu operasyonun hazırlığının kamuoyu ile daha önce paylaşıldığı için piyasalar tarafından sürpriz olarak algılanmadığını söyledi. 

Uzmanlar, bu hafta  ile yurt dışındaki yoğun haber ve veri akışının, ve dolar kurunun geniş bant içinde hareket etmesine neden olabileceğini belirterek, teknik açıdan altının gram fiyatında 160 liranın destek,165 liranın ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Altının ons fiyatının ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişlere karşın cuma günü değer kazandığını ifade eden uzmanlar, ABD'de federal hükümetin kapanması ile ilgili gelişmeler ve Avrupa Merkez Bankası'nın perşembe günkü faiz kararının bu hafta altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını vurguladı. 

Sayfa Yükleniyor...