Çeyrek altın ne kadar? (5 Eylül 2018 altın fiyatları)

Altın fiyatlarında son durum nasıl? Çeyrek altın fiyatı ne kadar?

Çeyrek altın ne kadar? (5 Eylül 2018 altın fiyatları)

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 257,1 lira seviyelerinde dengelendi. 

Dün ons altındaki değer kayıplarına paralel düşüş eğiliminde hareket eden gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde  0,20 azalışla 255,2 liradan tamamladı.

ın gram fiyatı, bugüne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0,7 değer kazanarak 257,1 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da 420 lira, Cumhuriyet altını da 1.713 liradan satılıyor. 

Dünkü düşüşün ardından gelen tepki alımlarıyla Asya piyasalarında pozitif bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise yüzde 0,1 artışla 1.193 dolardan işlem görüyor. 

Uzmanlar, ABD tahvil faizlerinde ve dolar endeksindeki yükselişlerin, ons altını baskıladığını söyledi.

Rusya'nın, dün Suriye’nin İdlib bölgesini bombalamaya başladığını anımsatan uzmanlar, "İran ve Türkiye’den gelecek açıklamaları takip edeceğiz. Orta Doğu’da jeopolitik risklerin artması altın fiyatlarında düşüşlerin sınırlı kalmasına neden olabilir. ABD ve diğer ülkelerden gelecek açıklamalar risk algısının yönü üzerinde belirleyici olacaktır. Biz altının ons fiyatında 1.187-1.207 dolar aralığını takip etmeye devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanlar dolar kurunun geniş bant aralığında işlemler gerçekleştirmeye devam etmesinden dolayı, altının gram fiyatının da 250-260 lira aralığında kalmaya devam ettiğini dile getirdi.

VİDEO: KÜLÇE ALTINA TAŞ KOYUP SATIYORLAR (DOLANDIRICILARA DİKKAT!)

"ALTININ ONS FİYATINDA DÜŞÜŞ SÜREBİLİR"

Öte yandan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, altının ons fiyatının nisan ayında 1,365 doları görmesinin ardından düşüşe geçtiğine işaret ederek, "Altının ons fiyatı şu anda 1,195 dolar düzeyinde seyrediyor. Bu düşüş 1,150 dolar civarına kadar devam edebilir. O zaman gram altında da 200 liranın altını görebiliriz" dedi.

Yıl başında Cumhuriyet altının fiyatının ise 1,070 lira civarında bulunduğunu aktaran Atayık, "Cumhuriyet altını bugün itibarıyla 1,713 liradan satılıyor. Ocak-eylül arasında Cumhuriyet altını ile gram altında artış oranı yüzde 60'ı aştı. Temmuz-ağustos döneminde altının gram fiyatındaki artış oranı, dolar/TL'de yaşanan yükselişin altında kaldı. Bu da altının ons fiyatının dünyada düşüş trendi içerisinde olmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...