Çeyrek altın ne kadar? (10 Eylül 2019 altın fiyatları)

Altın fiyatlarında son durum nasıl? Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Bu sabah dünyada ons altın fiyatlarının 1500 doların altına inmesiyle Türkiye'de de buna bağlı olarak gram ve çeyrek altın fiyatları geriledi. Gram altın 276,3 lira, çeyrek altın 455 lira ve Cumhuriyet altını 1.856 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın ne kadar? (10 Eylül 2019 altın fiyatları)

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 276,3 lira seviyesinde seyrediyor.

Dün, altının ons fiyatındaki gerilemeye karşılık dolar/TL'deki artışa paralel yüzde 0,2 değer kazanan gram altın, günü 277,2 liradan tamamladı.

Altının gramı, bugüne düşüşle başlamasının ardından yüzde 0,3 değer kaybederek 276,3 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da 455 lira, Cumhuriyet altını 1.856 liradan satılıyor.

Altının onsu ise bugün önceki kapanışa göre yüzde 0,5 değer kaybıyla 1.492,5 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, iki hafta boyunca merkez bankaları para politikası toplantılarının takip edileceğini belirterek, merkez bankalarının kararlarının üzerinde etkili olmasının beklendiğini kaydetti. Bu hafta 12 Eylül Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası, gelecek hafta da ABD, Japonya ve İngiltere merkez bankalarının toplantıları yatırımcıların odağında olacak.

Çin ile ABD arasındaki ticaret görüşmelerinin ekimde yeniden başlayacak olmasının, küresel piyasalarda risk algısının azalmasına sebep olduğunu ifade eden analistler, bugün, yurt içinde veri takviminin sakin olduğunu, yurt dışında ise İngiltere'de işsizlik oranı ve ABD'de JOLTS açık iş sayısı verilerinin takip edileceğini bildirdi. 

Analistler, teknik açıdan ons altında 1.490 doların destek, 1.525 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti. 

SAHTE ALTINA SERİ NUMARALI ÖNLEM

Sayfa Yükleniyor...