Çeyrek altın ne kadar? (13 Ocak 2022 altın fiyatları)

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 13 Ocak 2022 güncel çeyrek altın kuru fiyatları

Çeyrek altın ne kadar? (13 Ocak 2022 altın fiyatları)

fiyatları, ABD'de enflasyonun 40 yılın zirvesinde gelmesinden sonra Fed'in mart ayında faiz artıracağına dair beklentilerin artmasıyla yükseldi. 

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen ABD enflayon verisi sonrasında dolar kurunda yaşanan düşüşle 787 lira seviyesinde bulunuyor.

Çeyrek altın 1.290 liradan, Cumhuriyet altını da 5.258 liradan satılıyor.

ABD'de dün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yıllık yüzde 7 artarak beklentilere paralel gerçekleşti. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın hafta başında faiz artırım patikasına dair verdiği "şahin" mesajların ardından gelen ve son 40 yılın en yüksek seviyesindeki yerini koruyan enflasyon verileri, Banka'nın bu yıl 4 kez faiz artırımına gideceği ve ilk adımı mart ayında atacağı beklentilerini güçlendirdi.

Söz konusu gelişmenin ardından uluslararası piyasalarda dolara olan talebin azalmasıyla dolar endeksi 94,9 ile son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Dolar endeksindeki düşüş ile altının ons fiyatı, dün yüzde 0,2'lik artışla 1.827,5 dolardan günü tamamlarken, bugün 1.818 dolarda yatay seyrediyor.

Uzmanlar, Fed'in faiz artırım sürecine dair her türlü açıklama ve verinin altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini belirterek, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına ilişkin haber akışının da gündemdeki yerini koruduğunu söyledi.

Bugün ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin takip edileceğini bildiren uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların destek, 1.830 ve 1.870 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...