Çeyrek altın ne kadar? (16 Ağustos 2018 altın fiyatları)

Altın fiyatlarında son durum nasıl? Çeyrek altın fiyatı ne kadar?

Çeyrek altın ne kadar? (16 Ağustos 2018 altın fiyatları)

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 218,1 lira seviyelerinde dengelendi. 

Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle negatif bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 8,7 azalışla 223,0 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, düşüş eğilimini bugüne de taşıyarak önceki kapanışa göre yüzde 2,2 değer kaybıyla 218,1 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da 362 lira, Cumhuriyet altını da 1.478 liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında 1.160 dolarla 4 Ocak 2017'den bu yana en düşük seviyesini gören altının ons fiyatı ise bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla toparlayarak 1.176 dolar seviyesinde dengelendi.

Uzmanlar, altının ons fiyatında dip seviyelerin görüldüğünü, altının gram fiyatında ise düşüşlerin bugün de devam etmesini beklediğini söyledi. 

Altının ons fiyatının yatırımcısı için alım fırsatları sunduğunu ifade eden uzmanlar, teknik açıdan ons altında 1.160 doların destek konumunda olduğunu dile getirdi. 

Uzmanlar, yerli yatırımcıların döviz ve altınlarını TL’ye çevirmesinin, devletin, finans kurum ve kuruluşlarının almış olduğu tedbirlerin döviz kurlarındaki değer kayıplarında etkili olduğunu belirterek, "Dolar kuru ve altının ons fiyatında yaşanan değer kayıpları aynı haftaya denk geldiğinden altının gram fiyatında düşüşlerin hızlandığını gözlemledik. Gram altında dalgalı seyrin devam edeceğini öngörüyoruz. Teknik olarak 190-290 lira aralığı geçerliliğini koruyor." değerlendirmesinde bulundu. 

VİDEO: KONUTTA YENİ KAMPANYA HAZIRLIĞI

Sayfa Yükleniyor...