Çeyrek altın ne kadar? (21 Aralık 2021 gram altın fiyatları)

Altın fiyatlarında son durum nasıl? Çeyrek altın fiyatı ne kadar?

Çeyrek altın ne kadar? (21 Aralık 2021 gram altın fiyatları)

fiyatları haftaya 1.800 doların üzerinde başladıktan sonra yatırımcıların Omicron varyantından kaynaklanan belirsizliklere odaklanmasıyla geriledi.

İLGİLİ HABER: 10 maddede yeni finansal araçlar ve ekonomik tedbirler

Dolar/TL'nin pazartesi günü 18,36 seviyesine kadar tırmanmasıyla 1.000 TL'nin üzerine çıkan gram altın, TL'yi özendirici önlemlerin açıklanması sonrasında gerileyen dolar kurunu takip ederek salı günü 700 TL'nin altına indi. Altının ons fiyatı ise 1.800 doların altına geriledi.

Çeyrek altın 1.284 lira, Cumhuriyet altını da 5.045 liradan satılıyor.

Ons altın, Fed toplantısının yarattığı belirsizliğin kalkmasıyla geçen haftaki kayıplarını silerek haftayı 1.800 doların üzerinde kapatmıştı. 

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 1.792 dolardan alıcı buluyor.

TÜRK LİRASI'NI TEŞVİK PAKETİ

Uzmanlar, küresel piyasalarda, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında Omicron varyantına ilişkin endişelerin hafiflemesi ile bu sabah pozitif bir seyir izlendiğini belirterek, yurt içinde ise dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye yönelik açıkladığı uygulamaların gündemin odağına yerleştiğini ifade etti.

Erdoğan, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunacaklarını belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" dedi.

Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indireceklerini aktaran Erdoğan, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini bildirdi. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya bir niyeti olmadığını da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından bankalarda yüklü miktarda döviz satışı gerçekleştirildiğini belirten uzmanlar, bugün detaylarının açıklanması beklenen yeni finansal ürünler ve teşviklerin, kurun dengeye ulaşmasını destekleyeceğini söyledi.

Uzmanlar, açıklamalar sonrası hızla düşüşe geçen döviz kurlarının, bu eğilimini bugün de sürdürdüğüne dikkati çekerek, dolar kurundaki düşüşün altının gram fiyatındaki azalışta etkili olduğunu ifade etti.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğuna değinen uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.810 ve 1.830 doların direnç, 1.790 doların destek konumunda bulunduğunu söyledi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...