Çeyrek altın ne kadar? (9 Ağustos 2019 altın fiyatları)

Altın fiyatlarında son durum nasıl? Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 9 Ağustos 2019 anlık ve güncel çeyrek altın alış fiyatı... Gram altın 265,3 lira, çeyrek altın 432 lira ve Cumhuriyet altını 1.769 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın ne kadar? (9 Ağustos 2019 altın fiyatları)

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 265,3 lira seviyesinde dengelendi. 

Gram altın, dün altının ons fiyatı ve dolar kurunda yaşanan düşüşe paralel günü yüzde 0,3 değer kaybıyla 264,3 liradan tamamladı. 

Bugüne değer kazancıyla başlayan gram altın, yüzde 0,4 yükselişle 265,3 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da 432 lira, Cumhuriyet altını 1.769 liradan satılıyor. 

Ons altın, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 değer kazancıyla 1.502,3 dolardan işlem görüyor. 

Analistler, altının ons fiyatının son 6 yılın en yükseğinde seyrettiğini belirterek, ABD ile Çin arasında yaşanan gerilim nedeniyle artan risk algısının altın fiyatlarını desteklediğini söyledi. 

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketi, yurt dışında ise İngiltere'de 2. çeyrek Gayrisafi Yurt içi Hasıla ve sanayi üretimi ile ABD'de Üretici Fiyat Endeksi verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan ons altında 1.490 doların destek, 1.510 seviyesinin direnç konumuna gelebileceğini kaydetti. 

VIDEO: ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ? (ONS 6 YILIN ZİRVESİNDE)

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 428 lira, Cumhuriyet altını 1.760 liradan satılıyor. 

Analistler, altının ons fiyatının son 6 yılın en yükseğinde seyrettiğini belirterek, ABD ile Çin arasında yaşanan gerilim nedeniyle artan risk algısının altın fiyatlarını desteklediğini söyledi.

KUR SAVAŞLARI ALTINA YARADI (HABERE GİT)

Uzmanlar bugün, veri gündeminde yurtiçinde haziran ayı cari işlemler rakamlarının takip edileceğini belirtirken ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin gelişmelerin piyasaların odağında olduğunu bildirdi. Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) dolar/yuan paritesini beklentilerin altında, 7,0039 olarak belirlemesinin yatırımcılar tarafından pozitif karşılandığını ifade eden uzmanlar, taraflardan gelen açıklamaların da piyasalardaki tansiyonu düşürdüğünü söyledi. 

Bugünün öne çıkan başlıkları arasında, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 5. Dönem Toplu Sözleşmesi ile kamu işçisini kapsayan 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin gelişmeler ve Hindistan'ın Keşmir'in statüsünü değiştirmeye yönelik adımları sonrasında yükselen Pakistan-Hindistan gerilimine ilişkin adımlar yer alıyor. 

VIDEO: ALTINDA YÖN NE OLACAK?

Sayfa Yükleniyor...