Cezayir'e 160 milyon dolarlık proje

Sinpaş Yapı, Cezayir'de 155-160 milyon dolarlık konut ve alışveriş merkezi projesine 2011 yılında başlayacak.

Projeleri kapsamında 10 bine yakın konut üreteceklerini söyleyen Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, devam eden çalışmalarını anlattı:

''Konut olarak Kelebekia projemiz şu anda devam ediyor, satışları sürüyor. Topkapı'da bir ticari gayrimenkulümüz var. 26 bin 300 metrekare üzerinde, o bitmek üzere. İkitelli bölgesinde bir lojistik merkezi inşa ediyoruz. Toplam 180 bin metrekare inşaat alanı var. Cezayir'de bir proje çalışmamız devam ediyor, hem alışveriş merkezi hem konut projesi olacak. 3 bin 470 konutluk Antepia projemiz var.''        

Çelik, İstanbul'da devam eden Kelebekia projesinin toplam satış değerinin 125 milyon TL, Topkapı projesinin yaklaşık 20 milyon dolar, İkitelli projesinin 70-80 milyon dolar ve Gaziantep'te inşaatına başladıkları Antepia projesinin yatırım değerinin 1,2 milyar dolar olduğunu belirtti.
       
''CEZAYİR PROJESİNİN İNŞAATINA 2011'DE BAŞLAYACAĞIZ''
Cezayir'de proje çalışmalarının devam ettiğini bildiren Çelik, ''Cezayir'in önemli gruplarından birisi ile işbirliğine gittik. Onunla birlikte o projeyi yürütüyoruz. 155-160 milyon dolarlık bir proje. İnşallah 2011'de inşaatına başlayacağız'' dedi.        

Çelik, yurtdışındaki projeleri içinde ''Belarus'ta bir proje çalışması yaptık ama 2009'da global kriz olunca Belarus'taki ortağımız yatırımı erteledi, onlar da krizden etkilendi. İkinci ülke Cezayir. Katar'da da bir şirketimiz var, ama farklı noktalarda faaliyet gösteriyor'' dedi.        

''KONUT SEKTÖRÜ BÜYÜYECEK''
2011 yılında hem konut sektörünün hem de Sinpaş'ın büyüyeceğini ifade eden Çelik, faizlerin düşmesinin, finans sektörünün çok güçlü ve ciddi bir likit olmasının, yurtdışından sıcak para girişinin konut sektörünü ve ekonomiyi canlandırdığını söyledi.        

Çelik, sıcak paranın konut sektörün etkisine ilişkin olarak, ''Gelen bu paralar bir şekilde bu paralar bir şekilde ekonomiye de dönüyor. Tabii bu ekonomiyi kayganlaştırıyor. Bu olumlu mu olur riskli mi, o tartışılır. Çünkü dünya piyasalarındaki kriz daha tam atlatılmış değil. Onun için bir kayganlık, bir risk gözüküyor. Ama Türkiye'ye gelen bu sıcak para tabii ekonomide bir hareket sağlıyor'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...