'CHP'den 100 milyar liralık vaat'

CHP'nin verdiği sözlerin maliyetinin 100 milyar lira olduğunu söyleyen Maliye Bakanı, böyle olursa faturayı da açıkladı: 90'lı yıllara gitmek için çok fazla zamanımız olmaz.

'CHP'den 100 milyar liralık vaat'

CHP'nin aile sigortası üzerinden başlayan, verilen sözlerin ekonomiye getireceği yük tartışmasına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.

Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen ''2001 Krizinin 10. Yılında Türkiye Ekonomisi'' konulu panelde konuşan Bakan Şimşek, bütçe döneminde oturup ana muhalefetin verdiği sözleri alt alta topladıklarını ve onları sayısallaştırdıklarını belirtti.

Şimşek, ''Yani şu taahhüt ne kadar maliyet getiriyor. Hiç abartmıyorum, sadece doğrudan doğruya verdikleri 100 milyar liranın üzerinde" dedi.

İlk defa bir hükümetin seçime birkaç ay kala hala samimi bir şekilde ekonomiyi yavaşlatmaya çalıştığını, popülist davranmadığını kaydeden Şimşek, ''(Hadi biraz daha istihdam artsın, ekonomi gitsin) yaklaşımının bu memlekete zarar vereceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.

Popülizmin dozajının çok önemli olduğunu ifade eden Şimşek, Türkiye'nin emeklilik yaşının çok yanlış bir şekilde indirilmesinden dolayı çok zulüm çektiğini ve bugünkü değerle belki 1 trilyon dolar bu siyasi karardan dolayı açık verdiğini söyledi.

Bütçe döneminde oturup ana muhalefetin verdiği sözleri alt alta topladıklarını ve onları sayısallaştırdıklarını anlatan Şimşek, ''Yani şu taahhüt ne kadar maliyet getiriyor. Hiç abartmıyorum, sadece doğrudan doğruya verdikleri 100 milyar liranın üzerinde. Ha, dersiniz ki bunun bir kısmı gerçekleşir. Zaten bu seneki açık hedefi 33 milyar lira. Buna bir 100 milyar lira daha eklediğimizi düşünün. 90'lı yıllara gitmek için çok fazla zamanımız olmaz'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...