CHP'den hükümete 'mali kural' desteği

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, mali kuralı ilke olarak desteklediklerini, bu konuda hükümetle ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi yaptığı açıklamada, IMF ile imzalanan stand-by anlaşmasının 2008 yılının Mayıs ayında sona ermesinden sonra hükümetin uzun süre IMF ile tekrar bir anlaşma yapacağı yönünde yarattığı beklenti ile piyasaları yönlendirdiğini kaydederek, IMF'nin Türkiye'nin oyalama taktiği nedeniyle böyle bir anlaşmanın yapılmayacağı yönündeki açıklamasından sonra hükümetin bu defa da mali kural düzenlemesine gidileceğini açıkladığını anımsattı.

Uygulamanın izlenmesi ve denetimi konularındaki düzenlemeleri eksik bulmakla birlikte halen mali kuralı ilke olarak desteklediklerini kaydeden Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ekonomi ve maliye politikalarında öngörülebilirlik ve güvenilirlik sağlamaya yönelik düzenlemeye ihtiyacı vardır. Bunun adı mali kuraldır. Aksi takdirde yeniden sıcak paraya bağımlı bir ekonomik döneme geri dönmüş oluruz. Ekonomide bunun işaretlerini görüyoruz. Bu nedenle kamu yatırımlarını harcamalar dışında değerlendiren, uygulamanın izlenmesi ve denetimi konularında piyasalara güven veren bir yapıyı içeren mali kural çerçevesini CHP olarak destekliyoruz. Bu konuda hükümetle ortak çalışma yapmaya hazırız."

Sayfa Yükleniyor...