Ciliv: Kârlılıkta zor bir yıl yaşadık

Turkcell'in kârı yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 31.4 geriledi. Turkcell CEO'su Ciliv, hissedarlar arasındaki olayların geçmişte performanslarını etkilemediğini, bundan sonra da etkilemeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Ciliv: Kârlılıkta zor bir yıl yaşadık

Turkcell Grubu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 31.4 gerileme ve bir önceki çeyreğe göre yüzde 27,6 oranında artışla 497 milyon lira net kâr açıkladı.

Üçünçü çeyrek sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında verilen bilgilere göre, Turkcell Grup konsolide gelirleri geçen çeyreğe göre yüzde 7,4'lük artışla ve yıllık yüzde 3,7'lik bir azalmayla 2 milyar 368 milyon lira olarak gerçekleşti.

Turkcell Grup'un 3. çeyrekteki AVFÖK (Amortisman-Vergi-Faiz Öncesi Kar) ve net kar rakamları; arabağlantı maliyetlerinde ve iştiraklerin azalan katkısı nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre azaldı.

Turkcell Grup'un dolar bazında gelirleri ise TL'nin ABD Doları karşısında yıllık bazda yüzde 24,7'lik değer kaybetmesi nedeniyle yüzde 22,8 gerileyerek 1 milyar 588 milyon dolar oldu.

Hissedarlar arasındaki olaylar performansımızı etkilemeyecek diye
düşünüyorum-Turkcell CEO

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, düzenlediği basın toplantısında, "Hissedarlar arasındaki olaylar geçmişte performansımızı etkilemedi, bundan sonra da etkilemeyecek diye düşünüyorum" dedi.

"Roamingde KDV-ÖİV konusunda Maliye Bakanlığı ile iletişime geçip görüşlerimizi paylaşacağız, ümit ederiz uzlaşmaya varırız" diyen Ciliv, sektör olarak kârlılık açısından zor bir yıl yaşadıklarını, ara bağlantı ücretlerinin çok düştüğünü belirtti.

Ciliv, son 9 ayda Turkcell'de mobil internet kullanımının 7 katına çıktığını, Türkiye'deki 3G'li cihazların yüzde 75'inin Turkcell'de olduğunu kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...