CILT Türkiye şubesi resmen kuruldu

The Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT) Türkiye Şubesi, ilk olağan Genel Kurul Toplantısı ile 11 Mart 2023 tarihinde resmi olarak kuruldu.

CILT Türkiye şubesi resmen kuruldu

CILT kurumsal üyesi ICA YSS ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, lojistik ve taşımacılık sektörünün ileri gelen kurum ve kişileri kurumsal ve bireysel üye olarak katıldı.

Kasım 2022 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca onaylanan CILT Türkiye Şubesi Türkiye genelinde mevcut toplam 135 Yabancı sivil toplum kuruluşu arasında şube statüsü alabilen 19 kuruluştan birisi oldu.
Ayrıca CILT Türkiye bu kuruluşlar arasında ve taşımacılık alanında çalışan tek sivil toplum kuruluşu olarak yer alıyor.

Lojistik ve taşımacılık sektöründe saygın ve global çapta lider bir otorite olarak bilinen CILT, İngiltere’de 1919 yılında taşımacılık ve lojistik sektörünün geleceğini şekillendirmek vizyonu ile kurulmuş ve 40 ülkede 40.000 üyesi ile çalışmalarını sürdürmektedir.

CILT Türkiye’nin ilk ayak sesleri, CILT üyesi lider kadınların 2013’de CILT ’in kadın kanadı olarak kurduğu Women in Logistics and Transport (WiLAT)’ın 2021’de Türkiye’de kurulmasıyla duyulmaya başlanmıştı. Berna Akyıldız liderliğindeki WiLAT Türkiye, sektörde kadın gücünün daha etkin hale gelmesi için önemli çalışmalara imza attı.

CILT Türkiye, henüz lansman hazırlıkları yaparken yaşanan deprem felaket sonrasında tüm odağını deprem lojistiği konusundaki çalışmalara çevirdi. Dünya çapında CILT uzmanlarını bir araya getirerek olası depremlerde sektörün en etkili şekilde nasıl organize olacağı, ihtiyaç haritalarının nasıl tespit edileceği, dijital mecraların nasıl kullanılacağı, sektördeki şirketlerin resmî kurumlarla ne şekilde çalışacağı gibi birçok konuda önemli çalışmalar başlattı.

CILT Türkiye Kurucu Başkanı Berna Akyıldız, bu konudaki düşüncelerini toplantı sırasında dile getirdi. Akyıldız, "Deprem kaçınılmaz olsa da ona nasıl hazırlanacağımız bizim seçimimiz. Biz bu konuda üzerimize düşen tüm sorumluluğu almak için hazırız. Ancak bu bir koordinasyon işi olduğu için, en önemli gücümüz diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve küresel çapta bir uzmanlıktan faydalanmak olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

CILT Türkiye şubesi resmen kuruldu - 1

CILT Türkiye Yönetim Kurulu Asil Üyeler

Başkan: Berna Akyıldız
Başkan Yardımcısı: Serhat Soğukpınar
Başkan Yardımcısı: Turhan Özen
Başkan Yardımcısı: Prof. Dr. Burcu Özsoy

Genel Sekreter: Cavit Uğur
Sayman: Mert Akyıldız

Üye: Prof. Dr. Emine Yazıcıoğlu
Üye: Ali Güreli
Üye: Fuat Pamukçu-DFDS DENİZCİLİK
Üye: Esra Kıvrak
Üye: Semra Özcan
Üye: Elif Sağır
Üye: Ezgi Yurdakul
Üye: Abide Gülel
Üye: Prof. Dr. Zeynep Özsoy

Sayfa Yükleniyor...