Çin büyüme hedefini yüzde 7.5'e çekti

Çin bu yılki büyüme hedefini yüzde 8'den yüzde 7.5'e düşürdü.

Çin büyüme hedefini yüzde 7.5'e çekti

Çin Başbakanı Wen Jiabao, 2012 yılına ait büyüme hedefini yüzde 8'den yüzde 7.5'e düşürdü. Karar, hükümetin ekonomide denge sağlamaya ve fiyat baskılarını etkisiz hale getirmeye odaklanacağını tahmin eden yatırımcılar tarafından bekleniyordu.

Büyüme hedefinin düşürülmesi, yönetimin söz verdiği ekonomik ve refah artırıcı reformları uygularken ekonominin yavaşlamasına imkan sağlayacak bir adım olarak yorumlandı.

Wen, yıllık çalışma raporunu parlamentoya sunarken yaptığı konuşmada, "Güçlü ve istikrarlı ekonomik gelişmeyi desteklemeyi, fiyatları sabit tutup, toplam para ve kredi arzını uygun seviyede tutarak finansal risklere karşı koruma sağlamayı, ihtiyatlı ve esnek bir yaklaşım göstermeyi amaçlıyoruz" dedi.

"Tüketici talebinin artırılmasını" 2012'nin birinci önceliği olarak tanımlayan Wen, "Tüketimi cesaretlendiren politikaları iyileştireceğiz" şeklinde konuştu ve 2012 yılına ilişkin enflasyon hedefini yüzde 4 olarak açıkladı.

Bu yılın sonunda Komünist Parti ülkeyi yönetecek yeni bir lider kadrosunu iş başına getirecek. 2013 başında da Wen ve Cumhurbaşkanı Hu Jintao görevlerinden ayrılacaklar.

Sayfa Yükleniyor...