Çin finansal yardıma hazır

Çin Müteahhitler Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti ve...

Çin finansal yardıma hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, İstanbul Metro Sistemi ve diğer projeler kapsamında, uluslararası sektörlerle muhtemel işbirliği hususlarında görüş alış verişinde bulunmak üzere, Çin Müteahhitler Derneği Başkan Yardımcısı Chi Changhai başkanlığındaki Çin Heyetini ağırladı. 

Önemli firma temsilcilerinin ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu Çin Müteahhitler Derneği Başkan Yardımcısı Chi Changhai başkanlığındaki Çin Heyeti, İstanbul Metro Sistemi ve diğer projeleri kapsayan uluslararası sektörlerde muhtemel işbirliği hususlarında görüş alışverişinde bulunmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk’ü ile bir araya geldi.

Baştürk, özellikle son dönemde Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti ilişkisinin iyi bir noktaya geldiğini belirterek, oluşan bu iyi ilişkinin kentler arasında ticari, ekonomik ve kültürel boyutta devam edeceğini belirtti. 

Changhai; İBB ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin raylı sistemler başta olmak üzere, çevre koruma, güneş enerjisi ve alt yapı gibi konularda işbirliği yapabileceğini vurguladı ve Çin’in metro raylı sistemlerde çok ünlü olduğunu, finansal olarak işbirliğine açık olduklarını da sözlerine ekledi.

Baştürk ise Büyükşehir olarak kendilerinin de Çin firmalarıyla işbirliği yapmayı arzuladıklarını belirterek rekabet arttıkça hizmet fiyatının düştüğünü, bunun da bir avantaj olduğunu söyledi.




Sayfa Yükleniyor...