Çin hükümetinden Jack Ma’ya: Medyadan elini çek

Çin hükümetinin, milyarder iş insanı Jack Ma’nın sahibi olduğu Alibaba Group’a ait medya varlıklarını, halk üzerindeki artan etkisi nedeniyle elden çıkarmasını istediği belirtildi. Alibaba'nın en büyük medya varlıkları arasında ise South China Morning Post, Çin’in en büyük sosyal medya platformu Weibo ve çevrimiçi video platformu Bilibili bulunuyor.

Çin hükümetinden Jack Ma’ya: Medyadan elini çek

The Wall Street Journal’in haberine göre Çin hükümeti, Çinli e-ticaret şirketi Alibaba'ya, şirketin artan kamu etkisinden dolayı medya sektöründeki varlıklarını elden çıkarmasını söylediği bildirildi. 2019'da Alibaba'dan resmen emekli olan ancak büyük bir hissedar olmaya devam eden milyarder kurucusu Jack Ma, ise  son aylarda yetkililerin hedefinde olmayı sürdürüyor. 

ÇİN'İN EN ÖNEMLİ SOSYAL MEDYA PLATFORMUNA SAHİP

Alibaba'nın en yüksek profilli medya varlıkları arasında ise Hong Kong’un önde gelen İngilizce günlük gazetesi South China Morning Post, Çin’in Twitter benzeri sosyal medya platformu Weibo ve çevrimiçi video platformu Bilibili bulunuyor.

Jack Ma, 24 Ekim'de Çin'in düzenleyici sistemini eleştirmiş ve bu gelişmenin ardından Ma'nın sahibi olduğu Ant Group'un 37 milyar dolarlık halka arzı durdurulmuştu. Ertesi ay, Alibaba'ya ticari uygulamalarının rekabete aykırı olduğunu öne süren bir soruşturma başlatılmıştı.

Çin hükümetinden Jack Ma’ya: Medyadan elini çek - 1

KAYBOLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Ma, Ekim 2020'deki konuşmasında Çin'deki piyasa düzenleyici kurumları ve kamu bankalarını "zamanın gerisinde kalmakla" eleştirmişti. 

Bunun ardından  iki ay boyunca kameralar karşısına çıkmadığı için kaybolduğu ya da tutuklandığı iddia edilen Jack Ma, çevrimiçi bir toplantıda ortaya çıkmış, "Corona virüs salgını bittiğinde yeniden görüşeceğiz" mesajı vermişti.

Diğer taraftan, hükümetin Alibaba'nın medyadan tamamen çekilmesi veya hisselerinin bir kısmının elden çıkarılmasını mı istediği belirtilmedi.

ABD'DE OTOMOBİLİN ÜZERİNE UÇAK DÜŞTÜ

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Teknoloji
  • Ekonomi
  • Finans
  • Medya
  • Çin

Sayfa Yükleniyor...