Çin'de büyüme son çeyrekte hızlanacak

Çin'in yılın son çeyreğinde ekonomik büyümesinin muhtemelen hızlanacağı ancak, hükümetin mali teşvikleri ve gevşek para politikasını sürdüreceği belirtildi.

Çin'de büyüme son çeyrekte hızlanacak

Başbakan Yardımcısı Li Keqiang, uluslararası vergi konferansında yaptığı konuşmada, ekonominin beklenenden iyi performans gösterdiğini ve ekonomideki düzelmenin sağlam bir temeli olduğunu söyledi. Li, ''Büyümenin hızı her çeyrekte artıyor. Çin, ekonomik hedeflerine ulaşacağından emin ve bunu yapabilir'' dedi.

Ekonominin önünde halen çeşitli engeller bulunduğuna işaret eden Li, hükümetin, küresel ekonomik kriz döneminde alınan ''aktif mali ve uygun gevşek mali politika'' önlemlerini sürdüreceğini ifade etti.

Maliye Bakanı Yardımcısı Wang Jun da büyümenin yönünü yukarı çevirmesinin Çin'i zorlu bir yılın başlamasından sonra bütçe hedeflerini karşılamasına yardımcı olduğunu, ekonomiyi desteklemeyi sürdürmesi için mali güç sağladığını belirtti.

Son aylarda gelirin büyümesinde açık bir düzelme olduğunu, bunun dördüncü çeyrekte büyümeyi daha güçlü kılacağını bildiren Wang, ''Göstereceğimiz çabalarla yılın tamamında bütçe hedeflerini başaracağımızdan eminin. Geliri artırmak ve harcamaları kısmak için farklı önlemler geliştireceğiz ancak, aktif mali desteklerin değişmemesini sağlayacağız'' diye konuştu.

Nisan-Haziran döneminde yüzde 7,9 büyüyen Çin ekonomisi, Temmuz-Eylül döneminde yüzde 8,9 büyümüştü. Çin bu yılın tamamında yüzde 8 büyümeyi amaçlıyor.

Çin, geçen yıl küresel ekonomik kriz sırasında ekonomisini canlı tutmak için 585 milyar dolarlık teşvik paketini uygulamaya koymuştu.

Sayfa Yükleniyor...