Çinli bilim adamından ticari casusluk itirafı

Çinli bir bilim adamı, iki Amerikan şirketinin ticari sırlarını çalıp Çin ve Almanya'ya gönderdiğini itiraf etti.

Çinli bilim adamından ticari casusluk itirafı

Ekonomik casusluk yapmakla suçlanan Kexue Huang'ın bir böcek ilacı ile yeni bir gıda ürünü hakkında gizli bilgiler çaldığı söyleniyor. 25 yıl hapsi istenen Huang, Çin doğumlu. Ancak ABD'de süresiz oturum izni var.

ABD Adalet Bakan Yardımcısı Lanny Breur, Huang'ın Amerika'nın en büyük tarım şirketlerinden ikisindeki konumunu kullanarak değerli ticari sırları çaldığını ve doğum yeri olan Çin'e aktardığını açıkladı.

Çinli bilim adamı da Dow Kimya Şirketi'ne bağlı Dow Agrosciences ve Cargill Ltd firmalarında çalıştığı sırada casusluk yaptığı suçlamalarını kabul ediyor.

WASHINGTON ENDİŞELİ
Washington yönetimi, Amerikan şirketlerinin ticari sırlarının Çin'deki rakiplerine aktarılması olaylarının giderek arttığı endişesi içinde.

Bu yılın başlarında da Çinli bir mühendis, Çinli otomotiv firmalarında işe girebilmek için Ford Motors'dan ticari sırlar çalmaktan mahkum edilmişti.

Geçen yıl ise Çinli bir çift, General Motors'un hibrid otomobiller hakkındaki bazı gizli belgeleri Çin'den Chery Otomotiv'e satmaya çalışmakla suçlandı.

Sayfa Yükleniyor...