"Petrol fiyatı 2021 yılı sonunda 70 dolara ulaşabilir"

ABD merkezli bankacılık devi Citigroup, yıl sonunda uluslararası gösterge olan Brent petrolün varil başına 70 dolara ulaşacağını düşünüyor. Brent petrolün varili bugün 61 doların hemen altında işlem görüyor.

"Petrol fiyatı 2021 yılı sonunda 70 dolara ulaşabilir"

Petrol, son iki senedeki en uzun kazanç serisinden sonra hafif bir düşüş yaşarken Citigroup, Brent petrolün sene sonunda 70 dolara ulaşabilecğeini tahmin ediyor.

Vadeli Kontratlar, New York piyasasında bir önceki sekiz seansta yüzde 12 yükselirken sıkılaşan arz piyasasıyla beraber petrol piyasaları salgının etkisinden bir miktar sıyrılabilmişti.

Petroldeki hızlı kazançlar fiyatları son bir senedeki en yüksek seviyeye taşırken ham petrolün 14 günlük göreceli güç endeksi fazla satın alınmış bölgesine geçti, bu da bir düzeltmenin yakında gerçekleşebileceğine işaret ediyor.

Petrol fiyatlarındaki ralli durmasına rağmen piyasa pozitif görünümünü koruyor. ABD ham petrol stokları, geçen hafta beklentilerden daha fazla azalırken Citigroup küresel petrol fiyatlarının yıl sonunda varil başına 70 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Petrol fiyatlarındaki geri dönüş Suudi Arabistan'ın üretim kesintilerini artıracağını taahhüt etmesiyle hızlanmıştı fakat corona virüsün yakın dönemdeki talebi etkileyebileceğine dair endişeler sürüyor.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, son günlerde yaşanan güçlü yukarı hareketin ardından gelen kar realizasyonları ile bir miktar düştü. Brent petrolünde fiyat son 9 seanstır yükseliyordu. Brent petrolün varili 61 doların hemen altında işlem görüyor.

Sayfa Yükleniyor...