Citi'nin Türkiye yatırımı 6 milyar doları aştı

Citigroup'un Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi CEO'su Alberto Verme, Türkiye'deki yatırımlarının 6 milyar doları aştığını, yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Akbank'ın stratejik ortağı Citigroup'un Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi (EMEA) CEO'su Alberto Verme, Türkiye'ye bugüne kadar 6 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini ve yatırımlarına devam edeceklerini belirtirken, Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt da iki banka arasındaki işbirliğinin uzun süreli ve devamlı olacağına dikkat çekti.

Akbank ve Citi'nin kredi kartları hakkında düzenlediği basın toplantısında konuşan Verme, "Türkiye Citi için öncelikli bir ülke konumunda. Birçok uluslararası şirketin Türkiye'de olduğunu ve daha fazla yatırım yapmayı planladığını görüyoruz" dedi.

Verme, Türkiye'nin son 10 yılı yakından incelediklerini, maddi, somut ve yapısal anlamda ekonomideki yeniden yapılanma sürecinin son derece basiretli ve akıllı makroekonomik rasyolara dönüştüğünü söyledi.

Türkiye'de bankacılık sektöründe likidite olduğunu belirten Verme, "Akbank ile çok başarılı stratejik bir işbirliğimiz var ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. Biz çok daha ileriye bakıyoruz. Ekonominin çok başarılı bir biçimde yönetildiğini düşünüyoruz. Böyle de devam edecek. Global yatırımcıların da Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceklerini düşünüyoruz" diye konuştu.

Kredi kartlarının yatırım yapmayı düşündükleri tek alan olmadığını ifade eden Verme, Türkiye'de başka segmentleri de hedeflediklerini ve bunun içinde diğer hizmet alanları, KOBİ alanlarının da bulunduğunu belirterek, "Bütün global kapasitemizi getirerek ihracat yapmak isteyen şirketlere kredi vermek istiyoruz. Türkiye pazarına girmek isteyen şirketlere de hizmet veriyoruz ve vermek istiyoruz. Bütün müşteri segmentlerine yatırım yapıyoruz" diye konuştu.

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt da, "Türkiye'deki bir karta uluslararası özellikler katan bir proje. Bu proje Citibank ve Akbank'ın ilişkisinin ne kadar uzun süreli ve devamlı olacağını da gösteriyor" dedi.

Akkurt, Citi ile kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığı alanında da çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bu sayede Citi-Akbank işbirliğini bankacılığın diğer alanlarına da taşıyoruz. Aksigorta ve Gebze-İzmir otoyolu projelerindeki çalışmalarımız bu işbirliğinin önemli örneklerini teşkil ediyor.

Bugüne kadar yurt dışındaki bazı kartlar getirilip Türkiye piyasasına modifiye edilerek satılmaya çalışıldı. Ama ilk defa Türkiye'de yaratılan bir karta, bir ürüne uluslararası özellik katılarak dünya çapında bir ürün yaratıldı" dedi.

Sayfa Yükleniyor...