Enerji Bakanı: Cizre’ye elektrik veriliyor

Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Cizre’ye elektrik verilmediği iddialarını yalanladı. Bakan Alaboyun, doğalgaz ve elektriğe şu an zam yapmayı düşünmediğini söyledi.

Enerji Bakanı: Cizre’ye elektrik veriliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Çatışmaların yaşandığı ve sokağa çıkma yasağının olduğu Cizre’de elektriklerin olmadığı yönündeki haberlere yanıt veren Bakan Alaboyun şöyle konuştu:  “Cizre’de kesinlikle bizden kaynaklanan bir elektrik kesintisi yok. Cizre içerisinde genelde elektrik var. Fakat kısmi olarak çatışmaların olduğu yerde tahrip edilen küçük dağıtım hatlarında veya trafolar küçük arızalar meydana geliyor. Arkadaşlarımız müdahale ediyor. İlçeye giren elektirikte kesinti söz konusu değil. Böyle bir talimatımız yok, böyle bir uygulama da yok. Cizre’ye elektrik veriliyor. Kesintiler geçici olabilir ama müdahale ediliyor. Tahrip edilmeyen trafalorın olduğu yerde elektrik var."

1 Kasım’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri’nde elektrik hatlarında kesinti olmaması için bazı önlemler aldıklarını da dile getiren Alaboyun, “İletim hatları dağlık bölgelerde geçtiği için 4 helikopterimiz bekliyor. Seçimden bir hafta önce bütün izinleri kaldırıyoruz. Bakım, onarım ekiplerini güçlendiriyoruz. Başbakanlık genelgesi olarak duyurmak istiyoruz. İnşallah 1 Kasım’da elektrik yaşanmayacak” diye konuştu.

Dövizde yaşanan artış doğalgaza ve elektrik fiyatlarına nasıl yansıyacak? Bu soruya da yanıt veren Bakan Ali Rıza Alaboyun, “Kur farkından dolayı şu an doğalgaz ve elektrikte zam düşünmüyoruz” dedi.

Sayfa Yükleniyor...