CNBC-e'de yeni dönem başladı

CNBC-e 28 Kasım'da yeni yayın dönemine çıtayı yükselterek başladı. CNBC-e, Doğuş Yayın Grubu'ndaki teknoloji üssü stüdyosu 360'ta piyasalara 360 derece bakmaya devam edecek.

CNBC-e'de yeni dönem başladı

CNBC-e yeni stüdyosuyla yeni yayın dönemine 'merhaba' dedi.

Türkiye’nin ilk ekonomi kanalı, yeni yayın dönemini Doğuş Yayın Grubu'nun yeni adresinde karşıladı.

450 ton çelik, 1000 metrekare cam, 250 bin metrekare kablo ve 160 metrekare ekrandan oluşan 'haber küpü'nün içinde CNBC-e’nin yeni stüdyosu 360 yer alıyor.

Stüdyoda yüksek çözünürlüğe sahip, HD yayınına uygun 6 kamera yer alıyor. Aydınlatmada ise Türkiye’de ilk defa doğa dostu led teknolojili ışıklar kullanıldı.

GÜN 6'DA BAŞLIYOR
Yeni yayın döneminde Amerika ve Avrupa finans merkezlerinin nabzı yine CNBC-e'de atacak.

CNBC-e’de gün her zamanki gibi 06.00’da başlıyor. Berfu Güven, Ali Ağaoğlu ve Murat Üzel’Den oluşan ekip Geri Sayım’ı daha tempolu ve iddialı hale getirdi; süre yarım saat daha uzayarak 09.00’a uzandı,

NEW YORK İLE ORTAK BÜLTEN
New York ile canlı ortak bülten, ekonomi basını analizi, güne damgasının vuracak olayların işleneceği köşeler eklendi, konuklarla daha ayrıntılı analizler yapılabilecek küçük kuşaklar oluşturuldu.

Biri sabah, biri öğleden sonra olmak üzere 3’er saatlik iki Piyasa Ekranı kuşakları oluşturuldu. ve piyasaların tüm nabzı bu üçer saatlik geniş ve dinamik kuşaklarda işlenecek. Sabah 09.00’da başlayıp 12.00’de biten piyasa ekranı ilk devrede kumanda odasında piyasalara en hakim isimlerden Artunç Kocabalkan ile İnci Özkasnak olacak.

BURCU YİNE SORACAK
Burcu Göksüzoğlu da geçen yıl olduğu gibi Burcu Soruyor programında iş dünyasının gündemini olay yerinde canlı yayınla izleyecek. Piyasa Ekranı ayrıca Avrupa ve dünya borsaları ile de canlı bağlantılarla piyasalardaki dalgalanmayı anında ekrana taşıyacak.

CNBC-e'de yeni dönem başladı - 1

PİYASA EKRANI'NDA İKİNCİ DEVRE
Piyasa Ekranı'nda ikinci devre 14.00’te başlayacak ve 17.00’de bitecek. Sabahki gibi piyasa ve ekonominin tüm boyutlarını üç saatte ekrana taşıma iddiasıyla hazırlanan bu ikinci devrenin kumanda odasında yine piyasalara en hakim CNBC-e yüzlerinden İsmet Gökçen ve Burçak Önder olacak. Bu iki isme Zeynep Erataman da dış piyasalar bağlantılarıyla katkı sunacak.

'SABAH NOTLARI' AKŞAMA TAŞINIYOR
Servet Yıldırım ve Mahfi Eğilmez’den oluşan Sabah Notları ekibi ise bu yayın döneminde akşamüstüne 17.00’ye taşınıyor. Son Baskı’da ekrana çıkacak olan ikili güne damgasını vuran dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri masaya yatıracak.

FİNANS CAFE AYNI SAATTE
Finans Cafe bu yıl da herkesin alıştığı saatte ve yerde olacak. Melda Yücel’in sunduğu Finans Cafe ekonominin günlük hayata yansımalarını ve yaşayan ekonomiyi her gün canlı bağlantılarla, renkli konuklarla ekrana taşıyacak.

''İş dünyası / ekonomi haberleri açısından, veriler bilginin temel yapıtaşıdır. Birçok veri yaygın olarak bulunur. Bir verinin bilgi niteliği taşıyabilmesi için, belli bir sunumu ve düzeni olmalıdır. Bu bağlamda, tüm bilgiler doğası gereği sayısaldır. Bu sayısal verilerin hayatımız üzerindeki etkisi gün geçtikçe artmaktadır. Yani, dünyamızın anlamı ve onu algılama şeklimiz, bilgiyle bağlantılı deneyimlerimizin etkisi altındadır. Günümüz teknolojisi, verileri toplamak ve görselleştirmek konusunda eşi benzeri görülmemiş yöntemler sunuyor. Bu sayede bizlere, elimizdeki bilgileri geliştirmek ve aktarmak adına eşsiz olanaklar sağlıyor.

Ekonomi haberleri konusunda en güvenilir kanal olan CNBC-e, gitgide daha karmaşık bir hal alan ve sayısal verilere dayanan dünyaya açılmalı ve onu iyi analiz etmelidir. Başka bir deyişle, verileri dikkatlice oluşturulmuş bir içerikle sunmalıdır.

İşte bu nedenle, CNBC-e için tasarlanan yeni stüdyo ortamı, asıl önemli olan ekonomik verilerin görselleştirilmesi temeline dayanarak geliştirilmiştir.

En gelişmiş teknoloji kullanılarak yaratılan canlı yayın ortamı ve genişletilen dinamik medya duvarları, iş trendleri ve piyasadaki günlük dalgalanmaları, birbirinden farklı ve geniş bir izleyici kitlesine ulaştırmayı kolaylaştırmaktadır. Dolayısıyla ortam da, tıpkı gün geçtikçe küreselleşen ekonomiyle ilgili yayınlanan haberler gibi değişkendir. Renk değişiklikleri ve stüdyoya gelen gerçek zamanlı veriler aracılığıyla, ortamdaki atmosferi tıpkı bir barometre gibi değişmektedir.

Doğuş Yayın Grubu Merkezi’ndeki ikinci cam bloklara inşa edilen stüdyonun 360 derecelik merkez açılımlı planı, haber sunucusunun bulunduğu dairesel alanı direkt olarak, ilgili tarafların ve konunun uzmanı kişilerin oturduğu yerin tam ortasına yerleştiriyor. Uzman kişiler, gün boyunca detaylı bilgiler verirken, piyasadaki değişiklikler, eş merkezli olarak etraflarında görüntülenip, kaydediliyor.

Bilgiyi almak için ana nokta haline gelen bu üç boyutlu tasarım hem Türk hem de yabancı izleyiciler için adeta finansal hedefe varma aracı haline gelmektedir.

Bu projenin tasarımı, genelde oldukça karışık olan iş ortamının iç yüzüne, içerde yapılan çalışmalara, büyük miktardaki veri ve bilgi akışına açılan bir pencere görevi görme potansiyeline sahiptir. Bunun ötesinde, İstanbul şehri ve ülkenin geneli için, Türkiye’nin kalkınmasının ikonik sembolü olan CNBC-e, işi bir adım daha ileri götürüyor.'' (Eric Ulfers, Clickspring Design)

Sayfa Yükleniyor...