Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Suyu Japonlara satıldı

Yıldız Holding, bünyesindeki Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Suyu isimli içecek markalarını Japon DyDo DRINCO’ya sattı.

Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Suyu Japonlara satıldı

Bünyesinde Ülker'i de barındıran Yıldız Holding, önemli bir satış kararı aldı.

Yıldız Holding'in yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker Forbes zenginler listesine göre Türkiye'nin en zengin insanı.

Yıldız Holding, bünyesinde bulunan içecek markaları Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Suyu, Japon DyDo DRINCO’ya satma kararı aldı.

Holding, geçtiğimiz mayıs ayında da Ak Gıda A.Ş.'yi ( BİM marketleri ile ortak olduğu Dost markalı süt ürünleri şirketi) Fransız gıda devi Groupe Lactalis'e satmıştı.

335 MİLYON TL 

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında United Biscuits’i satın alarak dünyanın 3. büyük bisküvi şirketi olan Yıldız Holding, ana işi atıştırmalık kategorisine yönelik odaklanma çalışmalarına devam ediyor. 

Yeniden yapılanma kapsamında, Yıldız Holding’in içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Mevye Suları’nın % 90 hissesinin, 335 milyon TL karşılığında Japon içecek şirketi DyDo DRINCO’a satılmasına karar verildi.

Hisse devri sonrasında şirketler Türkiye operasyonlarını sürdürecek. Cola Turka, Çamlıca, Saka Su, Sunny, Maltana, Eskipazar, Flores ve Link markaları ise DyDo DRINCO çatısı altında tüketicileri ile buluşmaya devam edecek.

Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Suyu Japonlara satıldı - 1 Murat Ülker

DyDo DRINCO HAKKINDA

1975 yılında kurulan Japonya merkezli içecek üreticisi DyDo DRINCO, Japonya içecek pazarının en önemli oyuncularından biri. Otomat ülkesi olarak bilinen Japonya’da 280.0000’in üzerinde otomatı kapsayan dev satış ağı ile tüketicilere alkolsüz içecek çeşitleri sunan şirket, bu alanda üçüncü sırada yer alıyor.

DyDO DRINCO bünyesinde Daido Pharmaceutical Corporation isimli, Japon pazarının bir numaralı içecek üretici şirketi ile, Tarami Corporation isimli sektör lideri kuru meyve reçeli/tatlı üreticisi bulunuyor. Bu grup şirketlerine ait ürünlerin ise, otomatlar aracılığı ile satışı yapılıyor.

Sayfa Yükleniyor...