'Çöp'ten 458 milyon lira çıkardı

Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi, 2011 yılını yüzde 27 büyüyerek 458 milyon TL’lik net ciro ile kapattıklarını açıkladı.

'Çöp'ten 458 milyon lira çıkardı

Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi ve Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi M. Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında; Türkiye’nin ilk çöp torbasını ve buzdolabı poşetini üreten Koroplast markasının 2011 performansı açıklandı.

Mizrahi, "Tüketicilerimiz Koroplast markasını güvenle tercih ediyor ve her zaman içleri rahat ediyor. Çünkü şirketimiz gıda güvenliği, kalite ve çevre yönetim sistemlerine sahip bir kuruluş. Koroplast markamız bugün, yarattığı sektörün öncülüğünü üstleniyor. Geride bıraktığımız 2011 yılının rakamları da bunu daha iyi gözler önüne seriyor. Geçen yıl yüzde 15 oranında bir ciro büyümesi gerçekleştiren Koroplast, yüzde 38’lik ciro payı ile tüm kategorilerdeki liderliğini sürdürüyor. Koroplast olarak bu yıl Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri Sektörü’nde yüzde 20 oranında büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

2011 yılının Korozo için başarılı bir yıl olduğunu ve Korozo’nun Türkiye’yi global arenada başarıyla temsil ettiğini belirten Mizrahi, "2011 yılını 458 milyon TL’lik net ciro ile kapattık. Bu da yüzde 27’lik bir büyümeye tekabül ediyor. Üretimimizin yüzde 55’ini Avrupa Birliği ülkeleri, Ortadoğu, Kuzey Afrika, İskandinavya ve Amerika başta olmak üzere 70'i aşkın ülkeye ihraç ediyoruz. 145 milyon $’lık net ihracat ciromuz ile Türk ihracatçıları listesinde sektör liderliğini üstlenmenin gururunu yaşıyoruz. 2012’nin ekonomik anlamda durgun geçeceğine yönelik beklentilerin olmasına rağmen biz ihracatımızı yüzde 11 artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

5 EVDEN BİRİNDE ÇÖP TORBASI VAR
Çöp torbası kullanımının özellikle Avrupa ile karşılaştırıldığında yeterli seviyeye ulaşmadığını belirten Lizi M. Yılmaz; “Türkiye’deki evlerin sadece yüzde 18’i çöp torbası kullanıyor. Bu da her 5 aileden sadece birinin çöp torbası kullandığı anlamına geliyor. Ama bir Fransa örneğine bakacak olursak; hane sayısının yüzde 72’sinin çöp torbası kullandığını görüyoruz. Yani her 5 aileden 4’ü çöp torbası kullanıyor” dedi.

Sayfa Yükleniyor...