Corona virüs etkisi: Dünya turizm devi 3 milyar euro zarar açıkladı

Dünyanın en büyük turizm firmalarından TUI, yıllık 3 milyar euroluk zarara uğradığını ve rezervasyonların 2022'ye kadar normale dönmeyeceğini bildirdi.

Corona virüs etkisi: Dünya turizm devi 3 milyar euro zarar açıkladı

Dünya genelinde turizm turları düzenleyen TUI, 2019-2020 mali yılında nedeniyle 3 milyar euro zarar ettiğini açıkladı.

Bu dönemde şirketin toplam cirosunun yüzde 58 düşüşle 7,9 milyar euroya düştüğünü açıklayan TUI, kış sezonunda normal kapasitesinin yalnızca yüzde 20'sini kullanacağını ifade etti.

2021 sezonu için toplam kapasitesinin yüzde 80'ini kullanmayı umut ettiğini açıklayan TUI, gelecekte uygulanacak seyahat kısıtlamaları belirginleştikçe kapasitesini esneteceğini söyledi.

The Guardian'ın haberine göre; TUI CEO'su Fritz Joussen, 2021'in turizm için geçiş yılı olacağını, corona salgını öncesine 2022'de dönülebileceğini ifade etti.

Joussen ayrıca corona salgınının grubun bütün alanlarında işlerin dijitalleşmesini daha da hızlandırdığını, bu durumun devam edeceğini söyledi ve "Yıl başından itibaren aşı olma ihtimali 2021'de yaz tatili talebini önemli ölçüde artıracak" dedi.

Öte yandan 2020/21 kışı için bütün destinasyonlar için yapılmış toplam rezervasyonların önceki yılın yüzde 82 altında olduğu belirtiliyor.

VİDEO: TURİZMDE YENİ NORMAL-ARŞİV

Sayfa Yükleniyor...