Covid-19 etkisi: Japonya'da yeni nakit yardımı planlanıyor

Japonya hükümeti, yeni tip corona virüsün (Covid-19) ekonomik etkisine karşı, ihtiyaç sahibi hane halkına yeni nakit yardımı planlıyor.

Covid-19 etkisi: Japonya'da yeni nakit yardımı planlanıyor

Kyodo ajansının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Covid-19'un ekonomiye etkisi sonucu gelir kaybı yaşayan Japon halkının yaralarının sarılması hedefleniyor.

Taslak plan kapsamında 1 milyon yenden (9 bin 190 dolar) fazla mevduat tasarrufu bulunmayan ihtiyaç sahibi her haneye 100 bin yene (920 dolar) kadar nakit dağıtılacak.

Temmuzdan itibaren 3 ay boyunca tek üyeli ailelere 60 bin yen (550 dolar), iki bireyden oluşan ailelere 80 bin yen (735 dolar), 3 ve daha fazla üyeli ailelere ise 100 bin yen (920 dolar) verilecek.

50 MİLYAR YEN AYRILDI

Mevcut mali yıl bütçesinden 50 milyar yen (459 milyon dolar) ayrılan nakdi yardım planının bu sürede hükümetin onayından geçmesi planlanıyor.

Geçen yıl Covid-19 ile ekonomik mücadele kapsamında 126 milyonluk ülke nüfusu ile oturuma sahip tüm bireylere bir defalığına 100 bin yen nakit ödenek verilmişti.

Öte yandan ihtiyaç sahibi hanelere çocuk başına 50 bin yene kadar yardım ile faizsiz ve teminatsız kredi destekleri de sağlanmıştı.

OHAL 3 HAFTA UZATILABİLİR

Ülke genelinde 10 eyalette Covid-19'a karşı uygulanan ve 31 Mayıs'ta sona ermesi planlanan olağanüstü halin (OHAL) üç hafta uzatılması bekleniyor.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...