Cumhrubaşkanı Erdoğan Rus lider Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin, G20 Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ana gündemi Suriye'deki kriz oldu.

Cumhrubaşkanı Erdoğan Rus lider Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin G20 Zirvesi kapsamında bir araya geldi.

Erdoğan, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nde ikili görüşmelerini sürdürüyor.

Erdoğan 00.20 sıralarında Rusya lideri Putin ile bir araya geldi. 

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmede ağırlıklı olarak Suriye'deki kriz başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Putin terörizmin küresel sorun olduğunu vurguladı.

15 ARALIK'TA RUSYA'DA TOPLANTI

Ayrıca, ikili görüşmede Türkiye ve Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının 15 Aralık'ta Rusya'da yapılması konusunda teyitleştikleri öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Erdoğan'ın öncesinde ise liderlere akşam yemeği verdi. Basına kapalı gerçekleşen "Küresel Sınamalar: Terörizm ve Mülteci Krizi" başlıklı çalışma yemeği, yaklaşık 3 saat sürdü.

Buluşmada terörizmle müçadele ve mülteci krizi ele alındı. Türkiye'nin 1970'li yıllardan itibaren terörün her türlüsüne maruz kaldığını belirten Erdoğan, müttefik ülkelerle istihbarat bilgi paylaşımının daha da güçlendirilmesi çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı, ''PKK, PYD ve IŞİD gibi terör örgütlerinin birbiriyle mücadele etmesi terör örgütleri gerçeğini değiştirmez'' ifadesini kullandı.

Suriye konusunda bir kez daha güvenli bölge talebini yineleyen Erdoğan, İslam'la terörün ilintilendirilmemesi vurgusu yaptı. Erdoğan, bu konuda İslam ülkesi liderlerine büyük görev düştüğünü söyledi.

Sayfa Yükleniyor...