Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan Fitch'e yanıt

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, Fitch'in "not indirimi riski var" açıklamasına yanıt verdi: " Türkiye ekonomisini haftalık, aylık veriler üzerinden ve geçiş süreçlerinde iken verilen kararlar sağlıklı olmaz."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan Fitch'e yanıt

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Fitch'ten kredi notuna ilişkin gelen açıklama sonrası değerlendirme yaptı.

Twitter'a yazan Gedikli şunları kaydetti: "Fitch'ten "yatırım yapılabilir notunuz tehlikede"açıklaması yapıldı. Yatırım yapılabilir kredi notu şüphesiz önemli ancak, Türkiye ekonomisini haftalık, aylık veriler üzerinden ve geçiş süreçlerinde iken verilen kararlar sağlıklı olmaz.

Anayasa referandumu süreci sonuçlandıktan sonra piyasaların rahatlayacağını düşünüyorum. Neden, çünkü siyasi risk diyerek algı operasyonu yapılıyor halbuki demokratik bir süreçtir bu. Ayrıca Türkiye jeopolitik riskleri minimize eden çok önemli dış politika hamleleri yapmakta.

Türkiye'yi kredi notu üzerinden tehdit edercesine yapılan açıklamalar ise 15 Temmuz sonrası süreçte ekonomimizle ilgili oynanan birçok oyunun amacını ortaya koyuyor. Bu günler geçecek,milletçe daha güzel günler göreceğizYeter ki ülkemize sahip çıkalım."

Sayfa Yükleniyor...