'Dalaman Çayı'nın ıslah çalışmaları başlasın!'

Muğla bölgesinde etkili olan yağışın ardından Dalaman Çayı'nın taşması sonucu zarar gören Ortaca'nın köylerinde incelemelerde bulunan CHP'li vekil Arslan, ''Dalaman Çayı'nın ıslah çalışması biran önce başlatılmalı'' dedi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ile birlikte Ortaca'nın taşkınlardan zarar gören Akıncı, Güzelyurt, Fevziye ve Sarıgerme köylerini ziyaret eden CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, köylülerle bir araya geldi.

Arslan, taşkınlardan üreticilerin fazla zararının olmadığını belirterek, ''Ancak bu köyler risk altında. Dalaman Çayı'nın ıslah çalışmalarına biran önce başlanmalı. Köylerimize daha önce yaptığımız ziyaretlerde gördüğümüz sıkıntılar giderilmiş değil. Dalaman Çayı'nın geçtiği bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın tek sıkıntısı taşkın sahası ilan edilmesiyle oluşan inşaat yasağı. Bu sıkıntının giderilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Akıncı Köyü Muhtarı Şefik Gökçen ise şunları söyledi:

''Milletvekilimizden isteğimiz, bu bölgenin en büyük sorunu olan taşkınlar ve inşaat yasağı ile ilgili çalışmaları takip etmesi ve bizlere destek olması. Vatandaşlarımız toprak kazanmak amacıyla Dalaman Çayı'nın birçok yerini doldurdular ve sağlı sollu çayı daralttılar. Dalaman Çayı'nda ıslah çalışmalarının yapılması gerekiyor. Köylümüz her yağışın ardından huzursuz oluyor. DSİ'nin bu bölgede acilen çalışma yapmasını istiyoruz.''


Sayfa Yükleniyor...