Damadını ihbar etti!

Başbakan Yardımcısı Çiçek, TOKİ’den ihalesiz iş alan damadını Meclis’te ihbar etti.

Damadını ihbar etti!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in kızı İclal Cicioğlu ile damadı Zeynel Anıl Cicioğlu’nun TOKİ’den ihalesiz bir iş aldığı, yaklaşık 2 milyon liralık işin, taşeron firmaya 300 bin liraya yaptırıldığı, böylece 2 milyon liralık işten Çiçek’in damadı ve kızının 1.5 milyon lira kazandığı iddia edilmişti.

CHP’li Osman Kaptan, Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda Çiçek’e “Bu nedir” diye sordu. Çiçek, “TOKİ, tasfiye yerine aynı şartlarla işin bitirilmesine karar vermiş, öyle alınmış” dedi.

Şerefinin herşeyden öte olduğunu ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

“Suç ve ceza şahsidir. Şerefim, evlatlarımdan önce gelir. Benim yakınlarıma bırakacağım tek şey, temiz, dürüst bir geçmiştir.  Bir siyasetçinin bunu ötesinde verebileceği başka da teminat yoktur. Bu konuşmamı da ihbar kabul etsinler. Gerekirse yazılı olarak da yapmaya hazırım. Bir kanunsuzluk varsa savcıların harekete geçmesi gerekir. Geçmedilerse ihbar ediyorum. Şimdi buradan çıkalım Ankara Savcılığı’na gidelim. Dilekçeyi de ben yazayım. Kim hukuksuzluk, namussuzluk yaptıysa, sonuna kadar hesabını versin."

Sayfa Yükleniyor...