İlker Aycı: Darbe girişimi THY'ye 40 milyon dolara mal oldu

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürlüğü’nde 18 ülkeden 120 gazeteci, televizyoncu, sosyal medya yazarına FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimini anlattı.

İlker Aycı: Darbe girişimi THY'ye 40 milyon dolara mal oldu

Türk Hava Yolları () Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 'nin 'da ağırladığı 120 yabancı gazeteciye 15 Temmuz darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) anlattı. İlker Aycı, darbe girişiminin THY'ye 40 milyon dolara mal olduğunu söyledi.

28 Haziran terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası yapılan değişikliklerrin THY'ye 40 milyon dolar üzerinde ek maliyet getirdiğini söyleyen Aycı, "15 Temmuz darbe kalkışması peşinden operasyonlara devam ettik. 28 Haziran terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe kalkışması peşinden biletleri kayıtsız şartsız değiştireceğimizi söyledik. Bu iki olayın peşinden yapılan değişikliklerin maliyeti 40 milyon doları geçmiştir" dedi.

Aycı, "Biz Türkiye'de yolcularımıza 'yolcu' demiyoruz 'müşteri' demiyoruz biz ne diyoruz biliyor musunuz? Biz misafir diyoruz. İstanbul gibi THY ile bütünleşen bir şehir İstanbul hubunda yaklaşık 75 milyon yolcu kapasitemiz var. Bu yıl yaklaşık 64 milyon yolcu taşıyacağız. Bunun yüzde 60'ı transit yolcu. Yüzde 40 da ana hub doğrudan varışlı ve çıkışlı yolculardır" diye konuştu.

"YENİ HAVALİMANINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Yeni havalimanının bitmesiyle büyümeye devam edeceklerini söyleyen Aycı, "Yeni yapılan havalimanımız 2018 yılında devreye girecek. Dünyanın en büyük en modern ve en güvenli havalimanlarından birini inşa ediyoruz. Bu havalimanında 90 milyonla başlayacak yolcu kapasitesi 150 milyona çıkacak. Çok önemli bir aktarma merkezi olacak. Yeni havalimanımı da büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeni hatlar açarak büyümeye devam edeceğiz. Asya pazarı bizim için önemli bir pazar. Türk milleti olarak kökenimiz bir tarafı Orta Asya o nedenle bizler kökü oralara dayanan bir ülke yerel dilinde yeni kabin memurları alarak sizlere sizlerin dilinde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Yeni açtığımız Lounge'larla birlikte sizleri havalimanında en iyi şekilde ağırlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE VE İSTANBUL GÜVENİLİR BİR TATİL DESTİNASYONU"

Aycı, "Türkiye güvenilir bir ülke, İstanbul güvenilir bir şehir, güvenilir bir tatil destinasyonu. Bu anlamıyla THY’yi yolcularımızın tercih etmesinden ve yine aynı şekilde Atatürk Havalimanımızda rekor kırılmasından dolayı çok mutluyum. Bunun ileriye matuf mutlaka olumlu etkileri olacaktır. "

Aycı, Atatürk Havalimanı'nda 4 Eylül'de bin 454 iniş-kalkışla yeni bir rekora imza atmasına ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

“Gökten ne yağar da yer kabul etmez” diyeceğiz. Dolayısıyla toparlanmanın olduğunu görüyoruz. Bu toparlanma da bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Zira yaşananları sizler de biliyorsunuz. Sektörümüzde ve turizmde, taşımacılık, havacılık sektöründe ve şirketimizde bir yan etkisi oldu. Bu etkinin süratle telafisi bakımından da bu rakamları çok olumlu ve çok önemli görüyorum. Türkiye güvenilir bir ülke, İstanbul güvenilir bir şehir, güvenilir bir tatil destinasyonu. Bu anlamıyla THY’yi yolcularımızın tercih etmesinden ve yine aynı şekilde Atatürk Havalimanımızda rekor kırılmasından dolayı çok mutluyum. Bunun ileriye matuf mutlaka olumlu etkileri olacaktır. "

Sayfa Yükleniyor...