Davos bu yıl Türkiye'siz

Dünya Ekonomik Forumu Davos'ta 40. yıllık toplantısını yapıyor. Türkiye'den ekonomi bürokrasisini temsilen sadece Durmuş Yılmaz katılıyor.

Davos bu yıl Türkiye'siz

İsviçre'nin Davos kasabası, bu yıl 40'ncı Dünya Ekonomik Forumu'na ev sahipliği yapıyor. Küresel ekonomideki krizin ardından yapılan bu ilk forumun teması "Dünyanın durumunu iyileştirme: yeniden düşünme, yeniden tasarlama, yeniden inşa etme"...

Ekonomik ve sosyal refah, küresel riskleri azaltma ve sistematik sorunlara yönelme, sürdürülebilirliğin sağlanması, değerler çerçevesi oluşturmak ve etkin kurumlar inşa etmek toplantılarda ele alınacak başlıklar.

Haiti'deki deprem felaketi, Afganistan ve küresel ısınma konusunda da katılımcılar görüş alışverişinde bulunacak, çözüm üretmeye çalışacak.

Zirveye ilgi bu yıl da büyük. 90 Davos Zirvesi'ne ülkeden 2 bin 500 kişi katılıyor.

Zirveye, Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva, Kolombiya Devlet Başkanı Urıbe ve İspanya Başbakanı Zapatero'nun da aralarında bulunduğu 30'u aşkın devlet ve hükümet başkanıyla, 60 kadar bakan katılıyor.

DURMUŞ YILMAZ DAVOS'TA
Geçen yıl Gazze oturumundaki 'One minute' krizinin ardından bu yıl Türkiye'den hükümeti temsilen bir tek Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz katılıyor.

Dünyanın önde gelen şirketlerinden 1400'ü aşkın üst düzey yönetici ve işadamı  da Davos'ta olacak.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Turkcell İcra Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv, Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt ve Coca Cola Dünya Başkanı Muhtar Kent de katılımcılar arasında bulunuyor.

Sivil toplum kuruluşlarından 100'ü aşkın yetkili, 200'ü aşkın akademisyen ve 200'ün üzerinde medya lideri de Davos'ta olacak.

KÜLTÜR-SANAT DÜNYASI DA DAVOS'TA
Kısa sürede yaklaşık 2 milyar dolarlık hasılat yapan dünyanın en pahalı filmi Avatar'ın yönetmeni James Cameron ve Brezilyalı yazar Paolo Coelho, oturumlarda söz alacak isimler arasında.

Sayfa Yükleniyor...