Davos'taki ikinci Türk kadın siyasetçi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Dünya Ekonomik Forumu'nda 'Cinsiyet Eşitliği' oturumunda konuşma yapacak. Anadolu Grubu'nun patronu Tuncay Özilhan, 10 yıl önce Avrupa'nın hastası olan Türkiye'nin bugün Avrupa'ya ders verme noktasına geldiğini söyledi. Özilhan, SABMiller'la birleşmenin bir aya tamamlanacağını kaydetti. İran'a yaptırımlarla ilgili sürece yönelik Koç Holding'den ilk açıklama geldi. CEO Turgay Durak, "Tüpraş milli bir şirket olduğu için hükümetin yönlendirmesine göre hareket edeceğiz" dedi. Fed'in yeni bir niceliksel genişleme programını devreye sokabileceğini açıklaması MB'nin duruşunu değiştirebilir. MB Başkanı Başçı, "Ne kadar uzun süre bol ve ucuz para olacak bu önemli" dedi. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Davos'ta katılımcıların 'Türkiye'de ne yapabiliriz' diye sorduğunu söyledi. Şahenk, "Artık Türkiye bambaşka yerlerde" dedi. Başbakan Yardımcısı Babacan, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'a yapılacak 3. köprüyle otoyol projesini ayırdıklarını söyledi. Sadece 3. köprü için çıkılacak ihalenin büyüklüğü 2.5 milyar dolar olacak. İsrail Merkez Bankası Başkanı Fischer, Merkez Bankası'nın adımlarının ilginç olduğunu, diğer ülkelerin de bunu örnek alabileceğini söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin tek başına zordaki tüm ortaklarını kurtaramayacağı mesajını verdi Davos'ta konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk "Türkiye, 2001 krizinden de Avrupa'daki krizden de sağ çıktı" dedi. Ünlü ekonomist Roubini, küresel ekonomiyle ilgili oldukça karamsar. Yunanistan'ın 18 aya kadar Euro Bölgesi'nden çıkacağını öngören Roubini, Avrupa'yla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Türkiye'nin yerli otomobil markası çıkaracağını ve bunun da çok başarılı olacağını söyledi. Coca-Cola Dünya Başkanı Muhtar Kent, "Türkiye ekonomisi bu yıl 2011'e göre daha yavaş büyüse de parlayan yıldız olacak" dedi. Alplere sırtını dayamış küçük dağ kasabası Davos, küresel ticaretin, neoliberal siyasetin ve akademik kapitalizmin başkenti olarak dünya gündemini belirliyor.

Davos'taki ikinci Türk kadın siyasetçi

Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'ta ikinci kez Türk kadın siyasetçi yer alıyor.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, forumda 'Cinsiyet Eşitliği' oturumunda konuşma yapacak.

Küresel Cinsiyet Eşitliği Grubu tarafından düzenlenen ve ekonomik alanda cinsiyet eşitliğinin sağlanması için vizyon geliştirmeyi hedefleyen oturum cuma günü yapılacak.

Oturuma, BM Kadın Bölümü Başkanı Michelle Bachelet, Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da katılacak.

1995 yılında Başbakan sıfatıyla Davos'a giden Tansu Çiller, zirveye katılan ilk Türk kadın siyasetçi olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...