Davutoğlu'dan şeker pancarı üreticisine müjde

Memleketi Konya'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şeker pancarının fiyatını ilan ediyorum. Şeker pancarı kilo fiyatını 157,5 kuruştan 190 kuruşa çıkarıyoruz" dedi.

Davutoğlu'dan şeker pancarı üreticisine müjde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya mitingde, seçim beyannamesinde olmayan 10 maddelik "Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi"ni açıklarken, şeker pancarı üreticilerine ise yeni müjde verdi.

Daha önce açıkladığı Cumhriyet Bayramı müjdelerini tekrarlayan Başbakan Davutoğlu, şeker pancarının fiyatını da ilan etti.

"Şeker pancarı kilo fiyatını 157,5 kuruştan 190 kuruşa çıkarıyoruz" diyen Davutoğlu, kendisine gelen teklifin ise 180 kuruş olduğunu bildirdi.

Davutoğlu, "10 kuruş da bizim Konya'ya ve bütün pancar üreticilerimize bir hediyedir" dedi.

Davutoğlu, daha önce paylaştığı diğer müjdeleri de Konyalılara aktardı. Lisans öğrencilerinin burslarını 330 lira dan 400 liraya yükselttiklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, terörle kahramanca mücadele eden polislerin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırdıklarını ve böylece maaşlarında 240 lira ile 580 Türk lirası arasında net artış sağlanacağını bildirdi.

Er ve erbaşların harçlığını 2 katına çıkardıklarını belirten Davutoğlu, "Böylece Mehmetçiklerimiz 100 Türk lirasına kadar harçlık almış olacaklar" dedi.

Dördüncü maddede ise askeri öğrencilere yer verdiklerine işaret eden Davutoğlu, "Askeri öğrencilerimizin 40 ile 200 lira arasında değişen maaşlarını iki katına 400 liraya kadar çıkarıyoruz" açıklamasını yaptı.

Davutoğlu, astsubay emeklilerinin makam, görev tazminatı ve intibaklarını yaptıklarını, düzenleme ile 2003 yılı öncesi ve sonrası arasında hiçbir fark olmayacağını bildirdi.

KORUCU MAAŞLARINA NET 250 LİRA ARTIŞ

Korcuların maaşını da net 250 lira artırdıklarını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergelerini 3 bine çıkaracaklarını dile getirdi.

Gençlere bir müjdesi daha olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Zaten beyannamemizde 2 yıl boyunca ertelediğimizi söyledim. Ama genel sağlık sigortası ve gelir testi dolayısıyla birikmiş bütün borçlarınızı sileceğiz. Gençlerimize hiçbir borç bırakmayacağız" diye konuştu.

Yaşlıları da unutmadıklarının altını çizen Davutoğlu, 65 yaş aylığı alan vatandaşlara da bir müjdesi olduğunu kaydetti.

Bu yaşlıların eskiden yakınlarının yanında kalması durumunda aylıklarının kesildiğini hatırlatan Davutoğlu, "65 yaşın üzerinde olup maaş almaya hak kazanmış bütün yaşlılarımız kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşını alabilecek" dedi.

Şubat ayında 30 bin yeni öğretmen ataması yapacaklarını bildiren Başbakan Davutoğlu, diğer bir müjdesini ise muhtarlara ayırdı.

En fazla muhtarın bin 118 ile Konya'da olduğunu da hatırlatan Davutoğlu, "Muhtarlarımızın 950 lira olan maaşlarını bin 300 liraya çıkarıyoruz, hayırlı olsun" diye konuştu.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Adalet ve Kalkınma Partisi
  • Siyaset
  • Seçim2015

Sayfa Yükleniyor...