DB: Küresel ekonomide belirsizlik sürüyor

Dünya Bankası Başkanı Zoellick, küresel ekonomide düzelme işaretleri olmasına rağmen, belirsizlik durumunun halen devam ettiğini söyledi.

DB: Küresel ekonomide belirsizlik sürüyor

Küresel ekonomiyle ilgili toplantıya katılmak için Şili'de bulunan Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Devlet Başkanı Michelle Bachelet ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İşsizlik halen sürüyor ve ticari kısıtlamalar tehdit olmaya devam ediyor'' diye konuştu.

Zoellick, ''Düzelme umulduğu kadar hızlı olmayacak. Dünya ekonomisi halen önemli belirsizliklerle karşı karşıya bulunuyor. Ticari kısıtlamalar ateşin düşük olduğu bir safhada, henüz tam bir grip söz konusu değil, ancak ateş yükseliyor ve bizim bununla mücadele etmemiz gerekiyor'' dedi.

Gelişmekte olan ülkelerin, 350 milyar dolar ile 635 milyar dolar kadar çok büyük finans ihtiyacı olduğunu belirten Zoellick, sadece Latin Amerika'nın finans ihtiyacının 150 milyar dolar ile 180 milyar doları bulduğunu kaydetti.

Krizde bütün sorunlarla uğraşmak için yeterli kamu sermayesinin bulunmadığının açık olduğunu bildiren Zoellick, ''Sorunlarımızdan biri kamu sektörünü nasıl yeniden devreye sokacağımızdır. Dünya Bankası'nın süreci hızlandırması ve yardımcı olmasının zamanıdır'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...