DB not artışının formülünü verdi

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Zachau, mali disiplin ve bütçe açığındaki iyi görünümün devam etmesi halinde kredi kuruluşlarının Türkiye'nin notunu 12-18 ay arasında artırmasını beklediğini söyledi.

DB not artışının formülünü verdi

Koç Üniversitesi ve Dünya Bankası tarafından düzenlenen 'Türkiye'de Eğitim' konulu ortak konferansın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau, "Kredi notu konusu mali disiplin ve bütçe açığındaki gelişmelere bağlı. Bana göre eğer bu verilerdeki iyi görünüm devam ederse 12 ila 18 ay arasında not artırımı olabilir" dedi.

Japonya'da yaşanan olayların Türkiye ekonomisi üzerinde ciddi bir etkisi olacağına inanmadığını da belirten Zachau, "Japonya'nın piyasalara likidite vermesinin Türkiye'ye az da olsa bir etkisi olur ama bu dünyadaki likidite bolluğuna ek bir etki olur. Türkiye zaten kısa vadeli sermaye girişine muhatap oluyor. Japonya'nın piyasaya sürdüğü likiditenin sadece sınırlı bir ek etkisi olabilir" dedi.

Petrol fiyatlarının Türkiye ekonomisi üzerinde önemli bir etkisi olmasını beklediklerini ifade eden Zachau, "Bizim tahminlerimize göre petrol fiyatlarındaki her 10 dolarlık artış uzun süreli devam ederse cari açık üzerinde 0.4 veya 0.5 puanlık artış yaratacak. Ayrıca GSYH üzerinde de 0.2 - 03 puanlık düşüşe neden olacak" dedi.

Seçimlerle yönetiminin ayrıksılaştığını da belirten Zachau, "Seçimlerin ekonomi üzerinde bir etkisi olacağını düşünmüyorum" dedi.

Sayfa Yükleniyor...