DB'den iki yılda 4.4 milyar dolar gelecek

Dünya Bankası'ndan 2010 ve 2011 mali yılında toplam 4.4 milyar dolar kredi sağlanacak.

Hazine, Dünya Bankası'ndan 2010 mali yılında (1 Temmuz 2009-30 Haziran 2010) 3 milyar dolar, 2011 mali yılında ise 1.4 milyar dolar kredi sağlanmasının planlandığını açıkladı.

Hazine'den yapılan açıklamada, böylece, Ülke İşbirliği Stratejisi (CPS) kapsamında 2008-2011 yılları arasında Dünya Bankası'ndan toplam 7.7 milyar dolar kredi sağlanmış olacağı belirtildi.

Hazine açıklamasında, ara dönem değerlendirmeleri çerçevesinde CPS Programı'nın, küresel krizin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri de dikkate alınarak yeniden yapılandırılmasının amaçlandığı belirtilirken, Dünya Bankası ile bu kapsamda mutabık kalınan konular şöyle:

Programın kalan yarısında bütçe finansmanına katkı sağlamak üzere Kalkınma Politikası Kredilerine (Development Policy Loans - DPL) ağırlık verilmesi ve söz konusu krediler çerçevesinde 2010 yılı içinde 2 milyar dolar sağlanması.

Proje kredileri kapsamında enerji, kentsel altyapı sektörleri ile KOBİ ve yenilenebilir enerji sektörü yatırımları ve ihracat finansmanının desteklenmesi amacıyla yerel bankalar aracılığı ile kullandırılacak reel sektör kredilerine ağırlık verilmesi.

Sosyal ve beşeri kalkınma alanlarındaki analitik çalışmalar ile teknik işbirliğine devam edilmesi.

Sayfa Yükleniyor...