Demirören'e 1 kuruş bile yok!

Beşiktaş'ın sağladığı 75 milyon dolarlık krediyle Başkan Demirören'e olan borçlar ödenmeyecek.

Demirören'e 1 kuruş bile yok!

Yüksek rakamlara çıkan kısa vadeli borçlar ve yurtdışı ödemeleri nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Beşiktaş, üç bankadan sağladığı 75 milyon dolarlık krediyle nefes aldı.

Krediyle kulüp, kısa vadeli alacaklarını 6 yıllık bir vadeye dönüştürdü. Söz konusu kredi, Başkan Yıldırım Demirören'in alacakları içinse kullanılmayacak. Demirören'in kulüpten yaklaşık 70 milyon lira alacağı bulunuyor.

Daha önce duyurulan kredi anlaşması nedeniyle dün medya için bir imza töreni düzenledi.

Beşiktaş Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, söz konusu parayla Demirören'in kulübe verdiği borcun ödenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Zaten başkan, AŞ'den değil, Beşiktaş Futbol Derneği'nden alacaklı" diye konuştu.

SORUYA KIZDI, BARDAĞI KIRDI
Gazeteci Atıf Keçeci'nin "75 milyon dolar doğrudan borç ödemesinde mi kullanılacak yoksa kulübe aktarılıp başka harcamalar için mi kullanılacak" şeklindeki sorusuna Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören sinirlenince önündeki su bardağını devirip kırdı.

Kredinin kısa vadeli borçların uzun vadeye dönüştürülmesinde kullanılacağının söylendiğini bir kez daha hatırlatan Demirören, Keçece'ye "Bu soruyu neden sorduğunuzu anlamadım" dedi.

Demirören toplantı sonunda ise Keçeci'nin yanına gidip yanaklarını okşayarak, "Her şey çok güzel olacak, merak etme" diyerek oluşan gerginliği bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...